Ten Hag: 'Streep door Promes, Onana naar verwachting inzetbaar'

ten-hag-streep-door-promes-onana-naar-verwachting-inzetbaar
ten-hag-streep-door-promes-onana-naar-verwachting-inzetbaar

Socials

Andre Onana kwam niet helemaal ongeschonden uit de zaterdagtraining, maar het lijkt mee te vallen. Ten Hag: “Andre heeft een mri ondergaan om dingen uit te sluiten. Gelukkig was er niets te zien. Ik ga er vanuit dat hij inzetbaar is.”

Aan 1 punt heeft Ajax dinsdagavond genoeg om door te gaan in de Champions League, maar de halve finalist van vorig seizoen wil het liefst in stijl afsluiten. “We spelen altijd voor de winst, morgen ook”, vertelt Donny van de Beek, die zijn coach flankeerde tijdens de persconferentie. “We gaan uit van eigen kracht, maar je moet wel altijd in je achterhoofd houden met welke uitslag je door bent.”

'Valencia en Ajax zijn ploegen die voetballend heel sterk zijn. Morgen weten we wie het sterkst is'

De uitwedstrijd werd met 0-3 gewonnen, maar daar mag nu niet meer teveel naar gekeken worden. Van de Beek: “Dat was een fantastische avond. Om tegen zo’n goede ploeg zo’n goed resultaat te boeken. Maar morgen wordt het weer totaal anders. Valencia heeft een enorm goede ploeg. We zullen vol gas moeten gaan."

@QPromes
✔️ @AndreyOnana#UCL #ajaval pic.twitter.com/jEjUgcsgUk

— AFC Ajax (@AFCAjax) December 9, 2019

Ten Hag deelt de mening van Van de Beek. "Valencia en Ajax zijn ploegen die voetballend heel sterk zijn. Morgen weten we wie het sterkst is."

Slechte generale
Ajax kende een slechte generale voor de Champions League-ontknoping. De landskampioen verloor vrijdag met 0-2 van Willem II. Ten Hag: "Natuurlijk moet je dat even verwerken, en is er chagrijn. Maar dat is goed. Nu hebben we het losgelaten en kijken we uit naar een prachtig affiche."

Lees ook: Liveblog Ajax - Valencia: op naar de ontknoping!

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials