Ten Hag: 'Weten alles wat we moeten weten'

ten-hag-weten-alles-wat-we-moeten-weten
ten-hag-weten-alles-wat-we-moeten-weten

Socials

“PAOK heeft de dubbel gewonnen vorig seizoen en werd ongeslagen kampioen. Het was voor ons de zwaarst denkbare loting”’, vervolgt Ten Hag, die vervolgens een jaar terug in de tijd ging. “Herinneren jullie je Standard Luik-uit en Dynamo Kiev nog? Dat waren geen gemakkelijke tegenstanders. Maar de ervaring van vorig seizoen nemen we mee. We weten dat we heel hard moeten strijden om in de Champions League te komen.”

Ten Hag was ook duidelijk over het inzetten van Van de Beek, die naar verluidt in de belangstelling staat van Real Madrid. “Hij is erbij en gaat spelen.” En op de vraag of dat ook voor de return geldt. “Ja!”

'Ik denk dat we met Daley, Klaas, Joël, Hakim en Andre meer jongens hebben die over leiderschap beschikken. We zijn allemaal captains.'

Ten Hag werd door een journalist gevraagd hoe het met zijn Spaans gesteld is. ‘Niet goed’, was het korte antwoord. Het bleek de opmaat tot een vraag te zijn waarbij Ten Hag moest uitleggen hoe hij met zijn Spaanstalige spelers communiceert.

“We hebben in de staf veel jongens die Spaans spreken. Christian (Poulsen, red.), Michael (Reiziger) en Richard (Witschge). Dat is prima en daarmee kunnen we veel ondervangen. Daarnaast spreken die jongens zelf, zonder uitzondering, allemaal goed Engels. Dus die communicatie verloopt prima.”

Verder schept Ten Hag duidelijkheid over het aanvoerderschap van Ajax. "Onze 1e captain is Dusan Tadic en Daley Blind de 2e."

Niet lang(er) wachten
"Ik zou tot 1 september kunnen wachten", vertelt Ten Hag. "Maar ik heb altijd gezegd: op het moment dat het duidelijk is, maken we het bekend. Dat is nu het geval, zowel intern als extern."

Op welke spelers moeten we letten?
'Pelkas, Akpom & Biseswar.' 🕵️‍♂️#UCL #paoaja pic.twitter.com/wDpsRgzugW

— AFC Ajax (@AFCAjax) August 5, 2019

Tadic reageerde op zijn beurt trots, maar ook redelijk bescheiden. "Ja, het is mooi en een voorrecht, maar het is niet het belangrijkste. ik denk dat we met Daley, Klaas, Joël, Hakim en Andre meer jongens hebben die over leiderschap beschikken. We zijn allemaal captains."

Lees ook: Liveblog: PAOK - Ajax
Check ook
: Duels met PAOK gratis voor iedereen te zien

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials