Ten Hag: 'Weten wat duels tegen Feyenoord los kunnen maken'

ten-hag-weten-wat-duels-tegen-feyenoord-los-kunnen-maken
ten-hag-weten-wat-duels-tegen-feyenoord-los-kunnen-maken

Socials

Het was wellicht een wat ongebruikelijk tijdstip. Doorgaans vinden persconferenties in aanloop naar een Eredivisie-duel vaak op vrijdag plaats. Maar de Ajacieden genieten dan van een vrije dag. Daarom vond het persmoment vooruitblikkend op de Klassieker op donderdag plaats, daags na Ajax – Chelsea dus.

Details in topwedstrijden bepalend
Het was daarom niet verwonderlijk dat het lange tijd over het Champions League-duel tegen Chelsea ging. Met name vanwege de wrange afloop (0-1). “Het zat ons gisteren zeker niet mee", blikte Ten Hag terug. "Dat is helaas ook voetbal. In topwedstrijden zijn details bepalend. Helaas viel het voor ons de verkeerde kant op.”

Over het optreden van Ajax was Ten Hag redelijk content. Hij sprak over een ‘sterke teamprestatie’. “We hebben het plan uitgevoerd zoals we dat vooraf wilden. Er stond een elftal dat voor elkaar gestreden heeft. De uitvoering was niet altijd top, dat kan. Dat is ook vorm van de dag.”

Professioneel zijn
Volgens Ten Hag staan wedstrijden tegen Feyenoord 'op zich'. Om die reden trekt hij geen vergelijkingen of conclusies naar aanleiding van het duel tegen Chelsea. "Het is niet te vergelijken. Chelsea behoort tot de top van de Premier League en de Europese top. Feyenoord is een totaal andere tegenstander. Daar moeten we ons op instellen en zijn we nu mee begonnen. We weten wat Feyenoord los kan maken. Daarin moeten we professioneel zijn.”

Ten Hag werd ook nog gevraagd naar zijn mooiste Klassieker-moment. Het antwoord was kort en krachtig, maar liet aan duidelijkheid niets te wensen over. “Ik denk toch wel de 0-3-zege van vorig seizoen in de Kuip.”

Lees ook: Klassieker in handen van Gözübüyük
Bekijk ook
: Highlights Ajax - Chelsea

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials