Ten Hag: 'Wij leggen zelf de lat hoog'

ten-hag-wij-leggen-zelf-de-lat-hoog
ten-hag-wij-leggen-zelf-de-lat-hoog

Socials

Dat het verwachtingspatroon van de buitenwacht na vorig seizoen hoog is, zegt Erik ten Hag niets. “We hebben de verwachting dat we in het hoofdtoernooi gaan komen. Dat betekent verder niets. Dat is een eis van onszelf. We leggen de lat hoog", zo vertelde de trainer daags voor de wedstrijd op de persconferentie.

'APOEL ambitieuze club'
Tegelijkertijd besefte Ten Hag dat de vlag er bij de opponent waarschijnlijk hetzelfde bij hangt. “APOEL is een ambitieuze club die al regelmatig in de Champions League heeft meegespeeld. Dat verwachten ze nu weer te gaan doen. De verwachtingen zijn hooggespannen, maar dat is bij ons ook zeker het geval.”

"We zullen dus goed moeten zijn", vervolgt Ten Hag. "En proberen elke wedstrijd van het seizoen te verbeteren. Dat past in de fase van het seizoen waarin we zitten. Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om winnen."

Ajax is zonder Quincy Promes afgereisd naar Cyprus. De vleugelaanvaller viel zaterdag in Venlo met enkelklachten uit. "Zijn blessure was te ernstig om hem mee te nemen. Hij is dinsdagavond nog niet hersteld, vandaar dat hij is thuisgebleven.”

Ten Hag rekent op Hakim & Nous
En op de vraag of Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui in actie kunnen komen. "Daar ga ik wel vanuit", aldus Ten Hag. "Ik verwacht fitte spelers te hebben meegenomen. Ziyech en Mazraoui hebben zondag aangepast getraind. We gaan zo nog trainen en zullen dan de reactie moeten afwachten. Maar ik verwacht dat ze kunnen spelen.”

Bij de persconferentie was ook Andre Onana aangeschoven. De doelman durfde voorzichtig aan nieuw Europees succes te gaan denken. “Vorig seizoen was amazing. Natuurlijk kun je geen enkel seizoen met elkaar vergelijken, maar we kunnen mogelijk van nieuwe successen gaan dromen. We weten waarom we hier zijn. Ik ben vol vertrouwen en heb vooral veel zin in de wedstrijd. Als ik zie hoe de groep traint en speelt, dan geeft dat mij geloof in een goede afloop.”

Lees ook: Liveblog APOEL - Ajax
Bekijk ook
: Tadic: 'Probeerde altijd al een leider te zijn'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials