'Trouwen op de dag van de finale in 1995'

trouwen-op-de-dag-van-de-finale-in-1995
trouwen-op-de-dag-van-de-finale-in-1995

Socials

Mirjam: “In 1994 heb ik samen met mijn man onze bruiloft gepland. We wisten toen wel dat de meeste Europese finales doordeweeks waren. We wisten dus ook op welke datum de Champions League-finale van dat jaar gespeeld zou worden.”

“Ze speelden heel goed. De wedstrijd tegen Bayern München in het Olympisch Stadion was fantastisch. De sfeer in het stadion, het optreden van André Rieu, noem het maar op. Elke keer als Ajax scoorde die avond moest ik wel aan de bruiloft denken, maar ik was meer blij met de winst.”

Ver van tevoren
Abjan: “In het oosten is het gebruikelijk dat er 200 tot 400 mensen op een bruiloft komen. Het zijn dus hele grote feesten. Daarom is belangrijk om ruim van te voren te beginnen met de voorbereiding.”

“Wij hadden 24 mei gekozen en naarmate Ajax steeds verder kwam in het toernooi, ging ik er voor het eerst over nadenken. Tijdens de kwartfinales bekroop mij serieus het gevoel dat ze weleens de finale konden halen. Ze hadden namelijk een gigantisch leuke ploeg op dat moment.”

In de maling genomen
“Uiteindelijk hebben we wat extra maatregelen getroffen en we besloten om televisies neer te zetten, want ik wist dat er veel voetballiefhebbers op af zouden komen. Zelf wilde ik het ook wel zien. Ik weet nog heel goed dat het feest om 8 uur in de avond zou beginnen. We hadden heel veel mensen uitgenodigd, maar ze kwamen maar niet. Ik ging me toch zorgen maken. Wat bleek? Vlak voor de aftrap hadden ze zich verzameld op de parkeerplaats. Toen hebben we met z’n allen binnen gekeken.”

Geen huldiging, maar huwelijksreis
Mirjam: “Ik heb er die dag ook helemaal niet aan gedacht. Ik moet wel zeggen dat er mensen gewoon niet naar de bruiloft kwamen, omdat ze de finale wilden zien. Het partycentrum heeft uiteindelijk nog ergens een tv neergezet, zodat wat gasten konden kijken. Het enige wat ik nog weet, was dat Kluivert
scoorde. Toen werd ik ineens weer heel zenuwachtig.”

“Ik ging de dag daarna op huwelijksreis, dus van de huldiging heb ik ook niets kunnen zien. Lekker gepland he? Ach, het blijft ook wel bijzonder. Elk jaar denk je daardoor toch aan de overwinning van Ajax. We kregen nog wel een kleinigheidje van Ajax. De club stuurde ons een telegram waarin Danny Blind als aanvoerder ons veel geluk wenste.”

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Eigen beeld

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl