Veltman geniet van Champions League-sfeer: 'Het leeft enorm in Amsterdam'

veltman-geniet-van-champions-league-sfeer-het-leeft-enorm-in-amsterdam
veltman-geniet-van-champions-league-sfeer-het-leeft-enorm-in-amsterdam

Socials

"Of je nou boodschappen doet, de hond uitlaat of met die kleine naar een parkje gaat; je hebt altijd mensen die naar je toe komen en zeggen: ‘hé, ga zo door’ en ‘we genieten ervan’. Dus het leeft enorm. Dat is prachtig om te zien."

'Het echte Champions League-gevoel, het speciale liedje: daar kijk ik naar uit'

Waar Veltman het meest naar uitkijkt? "Het echte Champions League-gevoel", antwoordde hij tijdens de persconferentie. "Nu begint het echte werk. Daar kijk je toch wel weer naar uit. En het speciale liedje dat erbij komt kijken, hè’’, doelde Veltman op de hymne, die dinsdagavond iets voor 21:00 weer door de Johan Cruijff ArenA zal galmen. Ook zijn trainer Erik ten Hag kan niet wachten. "Dit zijn de mooie wedstrijden."

Ajax wordt door velen bestempeld als favoriet, maar de coach ziet het anders. "We zijn niet per definitie de favoriet, maar wel overtuigd van onszelf."

Ten Hag ging in op de sterkte van de poule en schaalde Lille in. "We zijn blij dat we in de groepsfase zijn", benadrukte hij. "Het is een grote prestatie als je via de voorrondes in de Champions League terechtkomt. We zitten in een uitdagende groep. Het is redelijk gelijkwaardig. Chelsea steekt er misschien iets bovenuit. Maar als je een thuiswedstrijd hebt, moet je resultaat gaan halen. Morgen zullen we een hoog niveau moeten halen om een resultaat te boeken. We gaan vol voor de winst. Maar als dat er niet in zit, moet je ook clever zijn."

"Lille is een internationale ploeg", duidde Ten Hag de opponent. "Er zitten Portugese invloeden in, maar ook Afrikaanse invloeden. En natuurlijk het Franse voetbal. We weten alles wat we moeten weten en zijn overal op voorbereid." Ten Hag beschikt naar eigen zeggen over een behoorlijk fitte selectie. Noussair Mazraoui en Donny van de Beek ontbreken hoogstwaarschijnlijk. "Ik ga ervanuit dat zij er niet bij zijn", aldus Ten Hag.

Centraal of rechtsback?
Veltman is wel topfit en kreeg de vraag of hij dinsdag liever centraal achterin staat of rechtsback. "Het liefst sta ik centraal, maar ik kan ook als rechtsback uit de voeten. Als centrale ben je veel aan het scannen, als rechtsback is het meer aanvallen, dat heeft ook zijn voordelen."

Lees ook: Liveblog Ajax - Lille

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials