‘Wat we vooral willen is een luisterend oor zijn’

wat-we-vooral-willen-is-een-luisterend-oor-zijn
wat-we-vooral-willen-is-een-luisterend-oor-zijn

Socials

Een gebaar dat ook werd omarmd door Edwin van der Sar. De algemeen directeur besloot – net als een groep collega’s uit allerlei geledingen van de club – de telefoon (op) te pakken. Iets dat door de seizoenskaarthouders van boven de 70 jaar enorm wordt gewaardeerd. Overigens worden ook de oudere leden van de vereniging gebeld, evenals oud-spelers van wie bekend is dat ze alleenstaand zijn en boven de 70.

“Mensen vinden het leuk om door iemand van Ajax gebeld te worden. Het kan ze steun bieden, maar ook een uitlaatklep zijn. Lekker over Ajax praten. Wat we vooral willen is een luisterend oor zijn voor deze mensen”, legt Van der Sar uit. Net als de voormalig doelman leverden ook Klaas Jan Huntelaar en Kelly Zeeman (zie hoofdfoto) de afgelopen weken hun bijdragen.

📞 'U spreekt met Klaas Jan Huntelaar van Ajax'@KJ_Huntelaar 📱💕 Ajax fans.

— AFC Ajax (@AFCAjax) May 13, 2020

Isolement in plaats van de Johan Cruijff ArenA
Tijdens de telefoongesprekken merkte Van der Sar dat deze groep (soms geïsoleerde) seizoenskaarthouders het momenteel niet altijd gemakkelijk heeft. De thuiswedstrijden van Ajax waren voor velen altijd iets om naar uit te kijken.

“Ik sprak bijvoorbeeld een man uit Beverwijk, hij ging altijd met zijn zoon naar Ajax”, vertelt Van der Sar. “Dat was echt een vader/zoon-uitje voor die 2. Zijn zoon is uit huis en de bezoeken aan Ajax waren voor hen altijd speciale momenten. Nu spreken ze elkaar alleen nog digitaal: via Whatsapp-bellen of Facetime. Logischerwijs wordt het sociale, face-to-face-contact enorm gemist.”

Van der Sar geeft nog een voorbeeld van een prettig gesprek dat hij had. “Ik heb ook met een vrouw uit de Watergraafsmeer gesproken. Dat is voor mij bijzonder, want ik heb daar nog met Ajax gespeeld”, doelt de oud-doelman op stadion De Meer, de thuishaven van Ajax voordat verkast werd naar de ArenA. “Die vrouw is al van jongs af aan Ajacied en ging vanaf haar 8e met haar vader mee naar Ajax. Ze heeft nu pas haar been gebroken en zit daardoor aan huis gekluisterd. Dat had ze sowieso geweest, maar door die beenbreuk nu helemaal.”

Ontspanning
Uit het telefonische contact met de oudere seizoenskaarthouders haalt Van der Sar naar eigen zeggen zowel voldoening als ontspanning. “Voor mij is het een rustmomentje tussen veel serieuze meetings en calls door. Zeker in deze lastige situatie die is ontstaan door het coronavirus, zijn er heel veel overleg- en contactmomenten. Onderling als directie, tussen afdelingen, maar ook met onze Partners bijvoorbeeld.”  

“Dan loop ik even naar buiten, doe ik mijn oortjes in, pak ik een glas water en ga ik lekker met onze supporters praten. Het doet me goed dat een grote groep Ajax-werknemers zich heeft aangemeld om mee te werken aan dit initiatief.”

Trrring.. 📞
𝐇𝐚𝐥𝐥𝐨 𝐦𝐞𝐭 @kellyzeeman17, 𝐡𝐨𝐞 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐡𝐞𝐭 𝐦𝐞𝐭 𝐮?

Bijkletsen met 𝙚𝙘𝙝𝙩𝙚 𝘼𝙟𝙖𝙘𝙞𝙚𝙙𝙚𝙣.
Bijzondere gesprekken volgden! ♥️

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) May 13, 2020
Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl