Zelf koken: zwarte pasta van Edwin van der Sar

zelf-koken-zwarte-pasta-van-edwin-van-der-sar
zelf-koken-zwarte-pasta-van-edwin-van-der-sar

Socials

Ajax bracht in het voorjaar van 2018 het officiële Ajax-kookboek 'Koken met 3 Sterren' uit. Diverse spelers, trainers en Ajax-prominenten gaven niet alleen hun favoriete gerecht prijs, ze legden ook uit hoe die te bereiden. In deze aflevering het lievelingskostje van algemeen directeur Edwin van der Sar.

'Het is van cruciaal belang dat onze voetballers de juiste voeding binnenkrijgen. Die jonge gasten van nu werken veel harder dan wij vroeger. Ze maken veel meer uren, ze doen vooral veel meer aan krachttraining en aan core-stability. In mijn tijd was het een paar keer opdrukken, wat buikspieroefeningen en klaar.'

'Alles is inmiddels een stuk professioneler en dan is het logisch dat de rol van wetenschap groter wordt. Het voetbal blijft zich ontwikkelen en als jij door betere voeding een half procentje beter wordt, is dat een behoorlijke winst.'

Aan tafel in Huize Van der Sar
'Vroeger was het bij ons thuis gewoon aardappelen, groente en een stukje vlees. Eens in de vier weken was er op vrijdag makreel. En als daar zaterdag dan nog wat van over was, ging dat op brood, met wat mayonaise. Ik ben altijd een veel-eter geweest en ik had de mazzel dat ik er niet van aankwam.

De ouwe, vertrouwde drie-eenheid aardappelen-groente-vlees komt tegenwoordig ook nog best eens bij ons op tafel. Maar omdat de een, zoon Joe, moet voetballen, of de ander - dochter Lynn - moet hockeyen, en ik zelf meestal vrij laat thuis ben, ontbreekt de tijd om uitgebreid te koken. Dan zit een pasta met groente en garnalen of stukjes kip en mozzarella-salade met pijnboompitjes er toch nog wel in.'

Lees ook: Zelf koken: Tom Kha Kai van Klaas Jan

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Jasper Ruhé