Acceptabel gelijkspel Jong Ajax tegen koploper Willem II

Salaheddineacti1920
Salaheddineacti1920

Jong Ajax blijft dit seizoen ongeslagen tegen titelkandidaat Willem II. In Tilburg bleven de jonge Ajacieden knap overeind. Na negentig minuten voetbal stond het 1-1. Eerder dit seizoen werd het 1-0 in Amsterdam. Jong Ajax speelde overigens bij Willem II met rouwbanden om in verband met het overlijden van clubicoon Bennie Muller eerder deze week.

Tags

  • #JongAjax

Socials

Het duel in Brabant begon voortvarend. De wedstrijd was amper zes minuten oud toen Ringo Meerveld de 1-0 binnenschoot. Het was op dat moment de eerste doelpoging van de thuisploeg. En dus met succes…

Met een vroege voorsprong op zak leek zich een ideaal scenario te ontvouwen voor de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis moest de nederlaag op de Toekomst van 6 november worden weggepoetst.

Doelpunt Jong Ajax
Maar wat Willem II na zes minuten voor elkaar kreeg, lukte Jong Ajax zeven minuten later. Ook bij de eerste de beste aanval van Jong Ajax was het raak. De dreiging op het Tilburgse doel leek daarbij in eerste instantie te worden afgeslagen. Maar middenvelder Gabriel Misehouy schatte een afvallende bal juist in. De achttienjarige Ajacied krulde de bal knap binnen achter doelman Smits: 1-1.

De ploeg van Dave Vos hield zich na dat eerste kwartier prima staande in Tilburg. De thuisploeg was wel de bovenliggende partij, maar hield Jong Ajax ook niet in de houdgreep. De Amsterdamse talenten probeerden vooral in de omschakeling toe te slaan.

Knap tegenstand
Ook na rust ontvouwde zich eenzelfde soort schouwspel. De thuisploeg oogde optisch sterker, maar kon nooit volledig grip krijgen op Jong Ajax. Michael de Leeuw was overigens met een poging op de lat nog wel het dichtste bij een een voorsprong voor de thuisploeg. Het spaarzame Ajax-momentje kwam andermaal van de voet van Misehouy. De middenvelder schoot van ruime afstand alleen net naast.

Tot een slotakkoord kwam de thuisploeg niet. Willem II blijft na het gelijkspel hoe dan ook de koploper, maar ADO Den Haag kan maandag dichterbij komen als ze spelen tegen VVV-Venlo. Jong Ajax komt maandag ook nog in actie. Dan komt FC Groningen op bezoek in Amsterdam.

Willem II – Jong Ajax 1-1 (1-1)
06. Meerveld 0-1
14. Misehouy 1-1

Jong Ajax: De Graaff, Sarfo (84. Alders), Aertssen, Verschuren, Agougil, Salah-Eddine, Brandes, Banel (60. O. Gorter), Misehouy (60. Henry), Chourak (60. Vink), Kalokoh (75. Speksnijder)

Gerelateerde artikelen

Minuut Stilte 1920

Rouwbanden tijdens Ajax-duels komend weekend

In verband met het overlijden van clubicoon Bennie Muller spelen Ajax 1, Jong Ajax en de Ajax Vrouwen dit weekend met rouwbanden. Tevens zal er voorafgaand aan het thuisduel met RKC een minuut stilte worden gehouden.

Tags

  • #Muller

Socials

Nieuweschermen1920

Niet achter, maar over de schermen: de Johan Cruijff ArenA heeft er twee eyecatchers bij

Wie zondag bij Ajax - RKC de tribune op loopt van de Johan Cruijff ArenA zal het direct opvallen: het stadion is twee prachtige schermen rijker. In de winterstop zijn de oude vervangen voor gloednieuwe modellen. "De oude schermen waren zo'n dertien jaar oud. In de tussentijd is er een enorme technologische ontwikkeling geweest. De schermen zijn bijna twee keer zo groot."

Tags

  • #JohanCruijffArenA

Socials

Hendersontraining1920

Henderson leert Ajax beter kennen: 'Eat, breathe and sleep Ajax'

Waar de donderdag in het teken stond van de presentatie van Jordan Henderson, kreeg de kersvers Ajacied vrijdag zelf rustig de mogelijkheid de club van dichterbij te bekijken. Zo begroette hij onder andere Ajax-aanvoerder Steven Bergwijn en nam hij een kijkje bij de training. Dit was de tweede dag van de Engelsman bij Ajax in tien toffe minuten.

Tags

  • #Henderson

Socials