On This Day | Adieu De Meer: herinneringen aan een iconisch stadion

Het is 28 april 1996: Ajax wint met 5-1 van Willem II. Op het eerste gezicht een voetnoot in de Ajax-historie. Maar op die bewuste dag in april speelde onze club de laatste wedstrijd in De Meer. Het is een nostalgische plaats, de Middenweg in Amsterdam. Een locatie die geschiedenis ademt: 62 jaar lang stond hier Ajax’ thuishaven. In deze documentaire, verteld door Horace Cohen, komen prachtige herinneringen aan dit iconische stadion voorbij.

Tags

  • #OnThisDay

Socials

Gerelateerde artikelen

De Ligt Still

Op bezoek bij De Ligt: 'Ajax mis je altijd'

Matthijs de Ligt is momenteel speler van Bayern München en halve finalist in de UEFA Champions League. Op bezoek in Duitsland kijken we met de verdediger terug naar vijf jaar geleden. Als aanvoerder van Ajax drong hij door tot de laatste vier van datzelfde toernooi, werd de KNVB beker gewonnen en werd hij landskampioen. "Iedereen was bevriend met elkaar en het was een perfecte mix."

Tags

  • #DeLigt

Socials

Take A Seat Musampa

Take a Seat met Musampa | 'Die kleedkamer was al een eer'

In de serie 'Take a Seat' van Inside Ajax praten we bij met oud-Ajacieden en blikken we samen terug op hun mooiste momenten in Amsterdamse dienst. In de vijfde aflevering zit Kiki Musampa in de auto bij Ajax-host Aviv Levy. "Ik sprak met Diego Simeone over Diego Maradona."

Tags

  • #Musampa

Socials

Ajax Logo Header

Functiewijziging Alex Kroes

De Raad van Commissarissen (RvC) en directie van AFC Ajax NV kwamen donderdag op hoofdlijnen met Alex Kroes overeen dat hij gaat terugtreden als algemeen directeur en directievoorzitter en vervolgens als titulair technisch directeur zal beginnen. Indien en zodra een definitief akkoord bereikt is, komt het betreffende agendapunt van de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 21 mei aanstaande te vervallen.

Tags

  • #Kroes

Socials