Ajax en Manchester United bereiken akkoord over Antony

Antony Transfer 1280
Antony Transfer 1280

Ajax en Manchester United hebben overeenstemming bereikt over de overgang van Antony Matheus dos Santos. De transfer is nog onder voorbehoud van de medische keuring en de contractuele afhandeling van beide clubs met de speler. De vleugelaanvaller staat nog tot en met 30 juni 2025 onder contract bij Ajax. Ajax kwam met de Engelse club een transfersom overeen van € 95 miljoen. Dat bedrag kan middels variabelen nog oplopen naar € 100 miljoen.

Tags

  • #Antony

Socials

Antony werd op 24 februari 2000 geboren in São Paulo, Brazilië. De aanvaller kwam in 2020 over van het Braziliaanse São Paulo FC. Op 13 september 2020 maakte hij zijn debuut in het eerste elftal tijdens de wedstrijd Sparta – Ajax (0-1), waarin hij direct het winnende doelpunt aantekende. De Braziliaans international speelde 82 officiële wedstrijden in het eerste elftal van Ajax en maakte daarin 24 doelpunten. 

Met Ajax werd Antony tweemaal kampioen van Nederland, in 2021 en 2022. In 2021 won hij bovendien de KNVB Beker. 

Gerelateerde artikelen

Antony Gro 880

In de spotlight | Antony op dreef tegen FC Groningen

Antony liet tijdens het eerste thuisduel van de competitie met FC Groningen fraaie dingen zien op het veld. Onze cameraman volgde de Braziliaan gedurende de wedstrijd en dat leverde deze heerlijke beelden op.

Tags

  • #AJAGRO
  • #Antony

Socials

ajax-neres-danilo-sarita-lorena-release-song-bem-vindo-antony

On This Day (2020) | 'Bem-Vindo Antony'

Antony is alweer twee jaar Ajacied. De Braziliaan werd op 26 juli 2020 in een unieke welkomstclip op speciale wijze welkom geheten in Amsterdam. 'Bem-Vindo Antony' was het resultaat van een samenwerking tussen Ajax, David Neres, Danilo en zangeres Sarita Lorena, en werd een grote hit. Geniet nogmaals na!

Tags

  • #Antony

Socials

Antonyjuichen1280

Alle doelpunten en assists van Antony in 2021

Panna's, fabelachtige dribbels en heerlijke doelpunten; het kalenderjaar van Antony in een notendop. De Braziliaan was één van de uitblinkers van 2021. We hebben alle treffers en assists van de buitenspeler op een rijtje gezet.

Tags

  • #Antony

Socials