Ajax en Shakhtar Donetsk bereiken akkoord over Lassina Traoré

Traore1280
Traore1280

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Shakthar Donetsk over de overgang van Lassina Traoré. De overgang van de centrumspits naar de Oekraïense club is per direct. Traoré stond nog tot en met 30 juni 2022 onder contract bij Ajax.

Tags

  • #Traoré

Socials

Traoré werd op 12 januari 2001 geboren in Bobo-Dioulasso, Burkina Faso. De aanvaller kwam in de winterstop van 2019 over vanuit de jeugdopleiding van Ajax Cape Town en speelde daarvoor bij Rahimo FC in Burkina Faso.

Hij maakte op 12 mei 2019 zijn debuut in het eerste elftal in de wedstrijd Ajax – FC Utrecht: 4-1. De twintigjarige aanvaller speelde bij Ajax in totaal 31 officiële wedstrijden in de hoofdmacht en scoorde daarin twaalf keer. Waaronder vijf keer tegen VVV-Venlo in de wedstrijd die Ajax met 0-13 won.

De international van Burkina Faso werd met Ajax tweemaal landskampioen en legde twee keer beslag op de KNVB Beker; in 2019 en het afgelopen seizoen.

Tags

  • #Traoré

Socials

Gerelateerde artikelen

Traore2

Top 10 Goals | Jarige Lassina Traoré

Voor Lassina Traoré is 12 januari 2021 een bijzondere dag. De spits van Ajax viert dan zijn twintigste verjaardag. Als cadeautje hierbij de tien mooiste doelpunten van Traoré in Amsterdamse dienst.

Tags

  • #Traoré

Socials