Verslag | Ajax geeft titel extra glans met ruime overwinning op FC Emmen

Juichen Png
Juichen Png

De 35e landstitel in de clubhistorie is een feit! Ajax won zondagmiddag in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 van FC Emmen. Jurriën Timber opende al vroeg de score in Amsterdam. Zijn goal luidde uiteindelijk een relatief makkelijke middag in.

• #XXXV
  • #AJAEMM

De Ajacieden hadden tegen de Emmenaren genoeg aan een gelijkspel om het kampioenschap veilig te stellen. Het verschil met PSV was met nog vier wedstrijden te gaan opgelopen tot twaalf punten. Daarnaast had Ajax een veel beter doelsaldo.

Vanaf minuut één leek het doel bij de ploeg van Erik ten Hag duidelijk: de titel op een waardige manier binnenhalen. Ajax ging er tegen de ploeg uit Drenthe gelijk vol op. Dat resulteerde na tien minuten al in de openingstreffer van Timber. Die maakte daarmee ook zijn eerste doelpunt in Ajax 1.

FC Emmen bijt van zich af
Ook in de minuten daarna leek de honger niet gestild. Onder andere Sébastien Haller had Ajax al snel een tweede goal kunnen schenken. Na een minuut of 25 kantelde de wedstrijd enigszins. FC Emmen kwam wat meer onder de druk vandaan, zonder écht grote kansen te creëren. Alleen Adzic was met een kopbal redelijk dicht bij een gelijkmaker voor rust. Die viel niet, waardoor de twee ploegen met een 1-0-tussenstand aan de thee gingen.

In de tweede helft liet opnieuw Ajax de eerste kans noteren. Aanvoerder Dusan Tadic trok in het strafschopgebied van de Emmenaren naar binnen en krulde de bal met rechts over de kruising van de vijandelijke goal.

De kans van Tadic was 'slechts' het begin van een verder soepel verlopen tweede helft. Na een uur spelen maakte Haller Ajax' tweede treffer na een prima inspeelpass van Davy Klaassen. De spits schoof de bal oog-in-oog met doelman Verrips onberispelijk in de goal.

Kwartet aan goals
Vijf minuten later kopte Devyne Rensch na een afgemeten voorzet van Tadic makkelijk binnen. Daarmee was de weerstand van de Emmenaren weg. Ajax controleerde de wedstrijd en kwam via Klaassen zelfs nog op een 4-0-voorsprong. Na opnieuw een schitterende voorzet van Tadic kopte de middenvelder al duikend de vierde Ajax-treffer tegen de touwen.

Ajax speelde daarna de wedstrijd gecontroleerd uit. Daarmee werd de 35e landstitel op een prachtige manier in de wacht gesleept. Met 79 punten uit 31 duels in de Eredivisie is de ploeg van Ten Hag nu niet meer te achterhalen.

Ajax – FC Emmen 4-0 (1-0)
10. Timber 1-0
61. Haller 2-0
66. Rensch 3-0
74. Klaassen 4-0

Ajax: Stekelenburg, Rensch (67. Mazraoui), Timber (77. Schuurs), Martínez, Tagliafico, Álvarez, Gravenberch (77. Kudus), Klaassen, Antony (67. Neres), Haller, Tadic