Ajax huurt Brian Brobbey van RB Leipzig

Brobbey2
Brobbey2

Ajax heeft overeenstemming bereikt met RB Leipzig en Brian Brobbey. De spits wordt gehuurd van de Duitse club, waar hij op dit moment onder contract staat. De huur kent een looptijd van een half seizoen, tot en met 30 juni 2022.

Tags

  • #Brobbey

Socials

Brobbey (Amsterdam, 1 februari 2002) doorliep vanaf 2010 de jeugdopleiding van Ajax en vertrok afgelopen zomer transfervrij naar de Bundesliga.

Op 31 oktober 2020 maakte hij zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax tijdens het thuisduel met Fortuna Sittard. Tot aan zijn vertrek kwam hij negentien keer in actie voor Ajax 1 en scoorde hij zes keer.

Daarnaast kwam de 19-jarige aanvaller afgelopen seizoenen vaak voor Jong Ajax uit. Hij speelde 29 wedstrijden voor de beloften en scoorde daarin zestien keer. Als jeugdinternational van Oranje O17 werd hij in 2018 en 2019 Europees kampioen.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars: "Brian kent de club en weet wat hier van hem gevraagd wordt. Voor ons was het van belang dat er een extra aanvaller kwam die direct inzetbaar zou zijn en dat is hij. We spelen nog op drie fronten en we zullen elke speler hard nodig hebben."

Tags

  • #Brobbey

Socials

Gerelateerde artikelen

Brobbey 5

Brobbey: 'Ik heb over mijn goal gedroomd'

"Ik werd wakker met een heel mooi gevoel", reageerde Brian Brobbey daags na Ajax - Fortuna Sittard (5-2). De spits luisterde zijn debuut in Ajax 1 direct op met een goal. "Heel belangrijk. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen en nu moet ik gewoon doorpakken."

Tags

  • #AJAFOR
  • #Brobbey

Socials

Brobbeyjuichen1

Brobbey: 'Eerste goal in Europa voelt heerlijk'

Brian Brobbey maakte zijn eerste Europese goal voor Ajax in de met 1-2 gewonnen wedstrijd in en tegen Lille. "Dat voelt heerlijk. De trainer zei dat ik alles moest geven."

Tags

  • #UEL
  • #LILAJA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl