Ajax-jeugd behaalt Doelpuntenactie en brengt Foodball boxen naar voedselbank

Header 1420
Header 1420

Dankzij het scorende vermogen van de Ajax-jeugd is de Doelpuntenactie van 2022 ruimschoots gehaald. Woensdag hielpen enkele jeugdspelers van Ajax met het vullen van de Foodball boxen en de overhandiging van de dozen aan de voedselbank in Amsterdam.

Tags

  • #Doelpuntenactie

Socials

De doelpuntenactie, die sinds het seizoen 2018/2019 wordt gehouden, liep dit jaar van 5 maart tot en met 28 mei 2022. Het idee was om zoveel mogelijk doelpunten te maken en deze om te zetten in cadeaus die een steun in de rug zijn voor kwetsbare kinderen. Dit jaar was het doel 500 doelpunten, de Ajax-jeugd behaalde dit ruimschoots met 721 doelpunten.

Sponsoren
In samenwerking met maatschappelijk partner ABN AMRO en horecagroothandel VHC Jongens was de Ajax Foundation in staat om 150 Foodball boxen te doneren aan gezinnen van de voedselbank in Amsterdam Zuidoost.

Tien jeugdspelers uit de onderbouw (Ajax O8 t/m O12) en drie spelers van het Ajax Vrouwen talententeam waren woensdag aanwezig om de boxen te vullen en vervolgens te overhandigen aan de voedselbank. De voedselbank zorgt er uiteindelijk voor dat de dozen terechtkomen bij de gezinnen. Namens het talententeam van de Vrouwen hielpen Djoeke de Ridder, Fiene Bussman en Joni Paliama. Vanuit de onderbouw droegen Jaden Soesanna & Elijah Amanodin (Ajax O12), Derinio Fränkel & Rayan Moumni (Ajax O11), Jaleel Esajas & Ilias El Azhari (Ajax O10), Lee Jay George & Kenyon Monk (Ajax O9) en Jesiah Mac Donald & Timucin Gunayli (Ajax O8) hun steentje bij.

Rolmodel
De Ajax-jeugd vertrok vanuit de Toekomst naar Oostzaan, de plek waar VHC Jongens is gevestigd. Gevuld met gezonde levensmiddelen werden de Foodball boxen vervoerd vanuit Oostzaan naar het hoofdkantoor van de voedselbank in Amsterdam. Ook Heini Otto was erbij en benadrukte de bewustwording van de bevoorrechte positie als Ajax-speler.

De medewerkers van de voedselbank namen de Foodball boxen dankbaar in ontvangst en gaven de Ajacieden een rondleiding door het hoofdkantoor. De succesvolle Doelpuntenactie werd daarmee op een waardige manier afgesloten.

Doelstellingen Doelpuntenactie
De Ajax-jeugd zet zich in als rolmodel door wat terug te geven aan de maatschappij. Door een gezamenlijke actie op te starten, wordt ook gewerkt aan de mentale ontwikkeling van de jongeren. Teamverband, motivatie en iets teruggeven aan de maatschappij zijn hier belangrijke doelen. De Ajax-jeugd zet zich in om invulling te geven aan de organisatiedoelstelling "inzetten als rolmodel".

Tags

  • #Doelpuntenactie

Socials

Gerelateerde artikelen

Jeugd O18 880 2021 08 21 Ajax O18 Club Brugge O18 0016 (2)

Top 10 Goals | De mooiste doelpunten van de Ajax-jeugd in 2021/2022

Niet alleen in de Johan Cruijff ArenA was het in 2021/2022 genieten geblazen van de mooiste goals. Ook de Ajax-talenten op sportcomplex de Toekomst trakteerden de toeschouwers op talloze fraaie doelpunten. We hebben de tien allermooiste goals van de Ajax-jeugd op een rijtje gezet.

Tags

  • #Ajax Jeugd

Socials

OTD O19 880

On This Day | Ajax O19 kampioen na overwinning op Feyenoord

In een rechtstreeks duel om het kampioenschap kroonde Ajax O19 zich drie jaar geleden tot landskampioen bij de junioren. Op 1 juni 2019 wonnen de Ajacieden in eigen huis van de Rotterdammers dankzij goals van Brian Brobbey en Naci Ünüvar.

Tags

  • #AjaxO19

Socials

220531 Kijkonderzoek Science SITE MD

Kijkje achter de schermen | Onderzoek naar kijkgedrag bij de jeugd

Gedurende dit seizoen vond bij de jeugd een onderzoek plaats om het kijkgedrag van jonge spelers te kunnen meten aan de hand van de wetenschap. Op die manier kan bepaald worden hoe het kijkgedrag eventueel getraind kan worden. In deze video krijg je een uniek kijkje achter de schermen.

Tags

  • #Ajax Jeugd

Socials