Verslag | Ajax kent weinig problemen in Waalwijk

Berghuis1280

Ajax is goed uit de interlandbreak gekomen. In Waalwijk werd zondag relatief simpel gewonnen van RKC: 0-5. Steven Berghuis (2), Sébastien Haller (2) en Jurriën Timber kwamen met hun treffers op het scorebord.

• #RKCAJA

Het duel in Waalwijk begon nog rustig. Beide ploegen tastten elkaar in de openingsfase af. Ajax doorbrak de patstelling in de zeventiende minuut na een mooie voorzet van Dusan Tadic. Hij legde de bal panklaar op het hoofd van Haller. De Frans-Ivoriaanse spits liet de bal knap van zijn hoofd af glijden en vond de verre hoek achter doelman Vaessen: 0-1.

Die goal brak de wedstrijd open. Ineens volgden er kansen voor onder meer Tadic en aan RKC-zijde voor Kramer en Odgaard. Alle drie faalden oog-in-oog met de vijandelijke doelman. Diep in de eerste helft zette Berghuis Ajax alsnog van dichtbij op 0-2.

Vooral de pre-assist van Tadic was van grote schoonheid. De Serviër hield zijn directe tegenstander van zich af en stuurde de mee opgekomen Blind diep met een hakje. De linksback gaf de bal op zijn beurt over de grond voor op Berghuis die voor een open doel Ajax’ tweede treffer noteerde.

In de tweede helft leek de recordkampioen direct op 0-3 te komen. Antony werd diep gestuurd en faalde niet één-op-één met RKC-goalie Vaessen. De Braziliaan stond alleen een teenlengte buitenspel. Die buitenspelgoal bleek de opmaat voor de werkelijke 0-3. In de rebound schoot Berghuis enkele minuten na de afgekeurde treffer van Antony Ajax’ derde goal alsnog binnen.

Ajax loopt verder uit
In de slotfase liep de ploeg van Ten Hag tamelijk makkelijk uit naar 0-5. Eerst schoof verdediger Timber de bal binnen na een goede ‘kopassist’ van de ingevallen Mohamed Daramy. Haller zorgde met de 0-5 voor de eindstand in Waalwijk.

Na de 0-5-overwinning in Waalwijk neemt Ajax de koppositie weer over van PSV. De ploeg van Erik ten Hag heeft nu dertig punten bij elkaar gespeeld in dertien wedstrijden.

Komende woensdag volgt Ajax het UEFA Champions League-avontuur in Istanbul tegen Besiktas. Dat duel begint om 18:45 uur.

RKC Waalwijk – Ajax 0-5 (0-2)
17. Haller 0-1
42. Berghuis 0-2
57. Berghuis 0-3
74. Timber 0-4
83. Haller 0-5

Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber (79. Schuurs), Martínez, Blind, Álvarez, Gravenberch (60. Klaassen), Berghuis (79. Labyad), Antony (70. Neres), Haller, Tadic (70. Daramy)