Jeugdopleiding Ajax levert meeste spelers in Europese topcompetities

Fotojeugd
Fotojeugd

Volgens het Zwitserse onderzoeksbureau CIES Football Observatory is Ajax de beste opleidingsclub van Europa. Dat publiceert CIES maandag op zijn website. In de 31 hoogste competities spelen maar liefst 81 voetballers, die eerder in de jeugdopleiding van Ajax uitkwamen.

Tags

  • #ForTheFuture

Socials

Spelers in de categorie 'eigen jeugd' moeten volgens de maatstaven van het CIES tussen hun vijftiende en 21e minimaal drie jaar bij een club hebben gespeeld. Na Ajax leverde Shakhtar Donetsk de meeste spelers voor de hoogste voetbalniveaus in Europa: 75.

Ook op de ranglijst met de 'training index' is Ajax de koploper. Hierbij wordt onder meer gekeken naar het opleidingsniveau van de club waar de speler is opgeleid en naar het niveau waarop de speler nu actief is.

Ook de leeftijd van de speler is meegenomen in de berekeningen. Ajax (training index 102,3) laat in de top drie Sporting CP (91.8) en Real Madrid (81,4) achter zich. Van de Nederlandse traditionele top drie leidde Feyenoord volgens CIES 49 spelers op en leverde PSV 43 spelers af in de 31 topcompetities.

Gerelateerde artikelen

Ajax O18 Borussia Dortmund Misehouy

Misehouy: 'Ik ben heel erg trots op het team'

Gabriël Misehouy was na afloop van Ajax O18 - sc Heerenveen O18 (8-1) dik tevreden over de prestatie van zijn team. Zelf blonk de jonge spelmaker uit met een mooie goal en een prachtige slalom.

Tags

  • #AjaxJeugd
  • #Misehouy

Socials

THUMBO16PSV

Samenvatting Ajax O16 - PSV O16

Ajax O16 nam het op eigen veld op tegen koploper PSV O16. De Amsterdammers hadden het moeilijk en verloren met 1-4.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials