Ajax loot Lille in de UEFA Europa League

2019 09 17 Ajax Lille 035
2019 09 17 Ajax Lille 035

Ajax speelt in de zestiende finale van de UEFA Europa League tegen Lille. Die Franse ploeg kwam maandagmiddag uit de koker bij de loting in het Zwitserse Nyon.

Tags

  • #UEL

Socials

Ajax speelt op donderdag 18 februari om 21:00 uur de uitwedstrijd in Frankrijk. Op donderdag 25 februari om 18:55 uur volgt de return in de Johan Cruijff ArenA.

De ploeg van Erik ten Hag nam het vorig seizoen in de UEFA Champions League ook al op tegen Lille. Toen werd er thuis (3-0) en uit (0-2) van de Noord-Fransen gewonnen.

Oud-Ajacied Sven Botman is sinds afgelopen zomer speler van Lille en heeft een vaste plaats in het hart van de Franse defensie. 

Ook vorig seizoen was Ajax actief in de Europa League. Toen was het Spaanse Getafe over twee wedstrijden te sterk. In het seizoen 2016/2017 boekte Ajax zijn beste resultaat in het toernooi ooit, toen na een indrukwekkende campagne de finale werd bereikt, die verloren ging tegen Manchester United.

Tags

  • #UEL

Socials

Gerelateerde artikelen

Mazraouiajaata

Verslag | Ajax na nederlaag veroordeeld tot de Europa League

Ajax is er woensdagavond niet in geslaagd de knock-outfase van de UEFA Champions League te bereiken. De Ajacieden hadden een zege op concurrent Atalanta nodig, maar gingen met 0-1 onderuit. Ajax is daardoor achter Liverpool en Atalanta als derde in poule D geëindigd en moet zich opmaken voor een vervolg in de UEFA Europa League.

Tags

  • #UCL
  • #AJAATA

Socials