Ajax loot Young Boys in achtste finale van de Europa League

THUMBLOTING
THUMBLOTING

Ajax treft Young Boys in de achtste finales van de UEFA Europa League. Dat werd vrijdagmiddag bekend tijdens de loting in het Zwitserse Nyon.

Tags

  • #UEL

Socials

Ajax speelt op donderdag 11 maart om 18:55 uur eerst thuis. Een week later volgt de return op Zwitserse bodem. De wedstrijd in Bern begint om 21:00 uur. 

Young Boys behaalde de laatste zestien door Bayer Leverkusen uit te schakelen. In de poulefase zetten de Zwitsers CSKA Sofia en CFR Cluj opzij; als nummer twee achter AS Roma bekerde Young Boys door. Ajax was in de zestiende finale over twee wedstrijden te sterk voor het Franse Lille, na op een derde plek in de poulefase van de UEFA Champions League te zijn geëindigd.

Eerdere ontmoeting
Ajax en Young Boys streden al eens tegen elkaar in Europees verband. In het seizoen 1987/1988 schakelden de Amsterdammers de ploeg uit Bern uit in de kwartfinale van de Europa Cup II. 

Rob Witschge namens Ajax in 1988 tegen Young Boys.

Rob Witschge namens Ajax in 1988 tegen Young Boys.

Zowel uit als thuis was Ajax toen met 1-0 te sterk. Het Amsterdamse avontuur eindigde destijds met een verloren finale tegen KV Mechelen. Overigens treft Ajax tegen Young Boys een oude bekende: Miralem Sulejmani staat er sinds 2015 onder contract. 

Tags

  • #UEL

Socials

Gerelateerde artikelen

Blind1

Highlights Ajax - Lille | Op karakter door

Ajax had na de 1-2-uitzege op Lille een goede uitgangspositie voor de return in Amsterdam. In eigen huis kwamen de Ajacieden niet zo overtuigend voor de dag als een week eerder in Frankrijk, maar toch werd er opnieuw met 2-1 gewonnen. Een ticket voor de achtste finales van de Europa League werd zodoende een feit.

Tags

  • #UEL
  • #AJALIL

Socials