Ajax na rust langs Willem II

Brobbeygoal1
Brobbeygoal1

Ajax heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van Willem II. De Amsterdammers namen na rust afstand van de ploeg uit Tilburg. Davy Klaassen opende na iets meer dan vijftig minuten de score. Na de 1-1 van Willem II trok Ajax kort voor het einde van de wedstrijd de drie punten alsnog over de streep via invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic.

Tags

  • #AJAWIL

Socials

Ajax en Willem II hielden elkaar in de eerste helft voornamelijk in bedwang. Na iets meer dan twintig minuten was de thuisploeg plotseling dicht bij de openingstreffer. Daley Blind haalde van iets buiten de zestienmeter uit, waarna Haller zijn poging verlengde en de lat trof. Voor het rustsignaal kregen Tilburger Ché Nunnely en Klaassen nog een kans om de score te openen.

In de tweede helft kwam Ajax wél vlot op voorsprong. Klaassen nam de bal met links knap aan en met een halve omhaal schoot hij uiteindelijk met rechts raak. Dat bleek niet het startsignaal voor nog meer Amsterdamse goals. Integendeel, Willem ll maakte tien minuten later gelijk via de Griek Vangelis Pavlidis.

Pas in de slotfase nam Ajax afstand. Brobbey werd als pinchhitter ingebracht en maakte direct het verschil. Met zijn eerste balcontact zette hij zijn ploeg op voorsprong: 2-1. Drie minuten voor tijd schoot Tadic Ajax in veilige haven.

Ajax – Willem II 3-1 (0-0)
51. Klaassen 1-0
62. Pavlidis 1-1
83. Brobbey 2-1
87. Tadic 3-1

Ajax: Onana, Mazraoui (82. Brobbey), J. Timber (71. Schuurs), Blind, Tagliafico (71. Martínez), Álvarez, Klaassen, Gravenberch, Antony (75. Neres), Haller, Promes (46. Tadic)

Gerelateerde artikelen

Tadic3 1

Highlights Ajax - Willem II | Gouden wissels

Ajax heeft de Eredivisie-wedstrijd tegen Willem ll winnend afgesloten. In de Johan Cruijff ArenA werd het 3-1. Pas in de slotfase nam Ajax afstand van de bezoekers. Na 82 minuten voetbal stond het nog 1-1, waarna invallers Brian Brobbey en Dusan Tadic alsnog het verschil maakten.

Tags

  • #AJAWIL

Socials

Tenhagwillemll

Liveblog | Ten Hag: 'Effect dat je wenst'

Dit is het liveblog van Ajax - Willem II, een wedstrijd die met 3-1 is gewonnen. Hier blijf je volledig op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het duel met de Tilburgers.

Tags

  • #AJAWIL

Socials

THUMB10VTOEN

Tien van Toen | Ajax - Willem II

In deze Tien van Toen flitst een aantal iconische momenten uit thuiswedstrijden tegen Willem II voorbij. Het winnen van het kampioenschap in 2013, een treffer van Johan Cruijff en het afscheid van Edgar Davids en Michael Reiziger passeren de revue.

Tags

  • #AJAWIL

Socials