Ajax O14 verliest strijd om landelijk kampioenschap

Header O14
Header O14

Ajax O14 heeft zich dinsdagavond niet gekroond tot landelijke kampioen. De Ajacieden verloren de beslissingswedstrijd tegen PSV met 3-2. "We waren niet goed genoeg", stelde trainer Luc Stolker na afloop.

Tags

  • #AjaxO14

Socials

De Ajacieden waren dit seizoen in de najaarscompetitie de besten, terwijl de Eindhovenaren in de voorjaarscompetitie op de eerste plek eindigden. Dinsdag stond op De Herdgang het duel om het landelijke kampioenschap op de planning.

Vroege achterstand
De thuisploeg was de dominante partij in de openingsfase en brak de wedstrijd al vroeg open. Na ongeveer vijftien minuten spelen scoorde PSV en moest Ajax in de achtervolging. Het ging vervolgens van kwaad tot erger in Eindhoven. Snel na de openingstreffer vielen ook de 2-0 en 3-0 binnen het half uur. 

Het was de aanvoerder van Ajax, Ilai Grootfaam, die vlak voor rust zijn ploeg weer in de wedstrijd schoot. De middenvelder werd vrijgespeeld voor de doelman en schoot de bal van randje zestien via de binnenkant van de paal binnen: 3-1.

Spanning terug
Na de thee gingen de Amsterdammers op zoek naar de aansluitingstreffer. Met de inbreng van enkele verse krachten zocht Ajax meer en meer de aanval via de zijkanten. Het was Denzel Darko die de Ajacieden voor een tweede maal liet juichen.

De spits kopte raak na een voorzet die bleef hangen in de zestienmeter van PSV en bracht zijn ploeg helemaal terug in de wedstrijd: 3-2. De bal werd gepakt en op de middenstip gelegd door de Ajacieden; het geloof in een resultaat was terug.

Dat gewenste resultaat kwam er niet. Ondanks een ijverig Ajax bleef een echte grote kans in de absolute slotfase uit waardoor de Amsterdammers naast de landelijke titel grepen in Eindhoven. 

Reactie Stolker
"Het was vandaag niet goed genoeg, herkenden niet het spel van de laatste weken en kregen de druk er niet op. Terecht verloren", vertelt Stolker vlak na het duel.

De trainer vindt de nederlaag in Eindhoven een smet op een mooi seizoen. "De jongens hebben een fantastisch seizoen gedraaid met een kampioenschap in de eerste seizoenshelft en een mooi toernooi in Portugal. We hadden de ontwikkeling graag willen bekronen met een kampioenschap."

Gerelateerde artikelen

O15header

Blik op de Toekomst | Uitblinker bij O15, beslissingswedstrijd voor O14

De laatste competitieduels van het seizoen stonden deze voetbalzaterdag op het programma voor de Ajax-jeugd. Jeshurun Simeon van Ajax O15 was op de laatste speeldag de absolute uitblinker met zijn zes doelpunten tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

O17header

Blik op de Toekomst | Grote thuiszeges voor O17 en O14

Hoewel het een rustige voetbalzaterdag was op sportcomplex de Toekomst, viel er voor verschillende Ajax-talenten genoeg te juichen. Zo boekten onder meer Ajax O17 en O14 ruime overwinningen op respectievelijk PEC Zwolle en Borussia Mönchengladbach. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

YT Thumb FTFHLS

For the Future Highlights Show | Ajax O18, O14 en O13

In de For the Future Highlights Show kijken we terug op het jeugdvoetbal van het afgelopen weekend. In deze aflevering lichten we de topper van Ajax O18 tegen PSV in Eindhoven uit, evenals de thuiswedstrijden van Ajax O14 en O13.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials