Ajax Onder 18 leeft toe naar mini-Klassieker: 'Zorgen dat Feyenoord weet dat hier niks te halen valt'

Ajax Onder 18 speelt zaterdagmiddag op de Toekomst de mini-Klassieker tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Jean-Paul de Jong kijkt uit naar het treffen met de Rotterdammers. Aanvoerder Julian Brandes en Jay Enem gaan met vertrouwen het duel in.

Tags

  • #AjaxO18

Socials

De talenten van Ajax treffen deze zaterdagmiddag de leeftijdsgenoten van Feyenoord. Na de bekeruitschakeling door de Rotterdammers zinnen zij op revanche: "Dat we zijn uitgeschakeld voor de beker mag niet gebeuren", zegt verdediger Brandes. "Daarom hebben we wat goed te maken. We willen Feyenoord vanaf het begin vast zetten en er volle bak opklappen, zodat ze weten dat er hier niets te halen valt."

Concurrent voor de titel
Ook zijn ploeggenoot Enem kijkt uit naar de mini-Klassieker. "De wedstrijd leeft ook echt bij ons, want Feyenoord is een concurrent voor de titel. De vorige wedstrijd was spannend met veel goals. Dat verwacht ik nu weer. Ik denk dat wij nu aan het langste eind gaan trekken."

Enem is dispensatiespeler van Ajax O18 en heeft aan die extra voetbaljaren zeker wat. "Ik heb minder wedstrijden gespeeld dan de meeste jongens vanwege een lange blessureperiode, maar qua denken ben ik wat ouder. Ik zit er nu goed in en ik wil nu doorpakken. Het gaat de goede kant op."

Grote bijdrage
Trainer Jean-Paul de Jong, in de jeugd zelf speler van zowel Feyenoord als Ajax, karakteriseert zijn twee pupillen als volgt: "Jay heeft de afgelopen wedstrijden laten zien dat hij een grote bijdrage heeft aan het resultaat van de wedstrijd. Het is voor een team altijd belangrijk een doelpuntenmaker te hebben. We hopen dat hij de lijn kan doorzetten en in de toekomst bij Jong Ajax kan aansluiten."

"Julian is een slimme voetballer. Hij kan goed tussen de linies spelen en van achteruit het spel doorzien. Hij heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt."

Tags

  • #AjaxO18

Socials

Gerelateerde artikelen