Ajax O18 wint ook 2e duel in de competitie

Pinas Pingel

Ajax O18 heeft ook de 2e competitiewedstrijd van het seizoen gewonnen. Op sportpark de Toekomst was de ploeg van John Heitinga met 2-1 te sterk voor de leeftijdsgenoten van SC Heerenveen. Vorige week zaterdag maakte O18 nog gehakt van Feyenoord O18: 2-6.

• #AjaxO18

Jaymillio Pinas brak in Amsterdam de ban. Hij maakte na een kwartiertje de 1-0 vanaf de penaltystip, nadat hij zelf door de SC Heerenveen-keeper was neergelegd. Z’n doelpunt was voor hem alweer z’n 3e van het seizoen. Hij scoorde ook 2 keer tegen Feyenoord in de 2-6-overwinning van 10 dagen geleden.

Pinas was op dreef in de eerste helft. Na een goede loopactie van de Deen Christian Rasmussen stond de aanvaller weer aan het einde van een Ajax-aanval. De 18-jarige spits schoot uit de lucht de 2-0 binnen. Helaas viel Rasmussen bij die aanval wel geblesseerd uit na een grove tackel van een Heerenveen-verdediger.

In de tweede helft had Pinas bijna z’n 3e treffer van de avond en z'n 5e van het seizoen te pakken. Z’n hattrick ging niet door omdat z’n doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Vlak daarvoor moest Ajax-doelman Charlie Setford voor het eerst een keer reddend optreden op een inzet van de Friezen. Hoewel de tweede helft minder interessant was, werd oud-Ajax-keeper Marijn Dijkstra regelmatig onder vuur genomen. De 17-jarige keeper stond z’n mannetje onder de lat van SC Heerenveen.

Aansluitingstreffer
Zo’n 5 minuten voor tijd trad een aloude voetbalwet in werking: als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Waar Ajax allang de 3-0 had moeten maken rondde SC Heerenveen-invaller Donát Varga een Friese aanval prachtig af.

Ook daarna kregen Ajax-invallers Tunahan Tasci en Jeppe Kjær Jensen nog kansen op 3e Amsterdamse treffer, maar die viel niet. Kjær Jensen kwam afgelopen zomer over van AC Horsens en maakte z'n debuut voor O18.

Ajax O18 komt vrijdag weer in actie. Dan speelt de ploeg in Rotterdam tegen Sparta.