Ajax Podcast volledig vernieuwd terug, speciale verrassing voor Tadic

Tadic 2
Tadic 2

De Ajax Podcast is na een aantal maanden afwezigheid volledig vernieuwd weer terug! Vanaf dit seizoen zal de Ajax Podcast Engelstalig zijn en 2 keer per maand terugkomen. De presentatie is in handen van David the Host en hij wordt ondersteund door vaste co-host Eyong Enoh. Onder hun leiding zullen afwisselend spelers te gast zijn, het wel en wee van de club besproken worden en speciale thema-uitzendingen aan bekende (voormalig) Ajacieden gewijd worden.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

De aftrap van ons nieuwe Podcast-seizoen is meteen een veelbelovende. Niemand minder dan Dusan Tadic was te gast en speciaal voor onze captain hadden we een mooie verrassing in huis. Gala Rizzatto, de zangeres van Freed from Desire, zong speciaal voor Tadic de populaire Ajax-variant, die bijna iedere Ajacied inmiddels moeiteloos kan opdreunen en mee-neuriën. ‘Tadic on fire. Your defense is terrified, Tadic on fire.’

“Ik wil alle Ajax-fans bedanken voor het zingen van dit nummer tijdens de wedstrijden van Ajax”, sprak de Italiaanse in een speciale boodschap aan Tadic. “Ik hoop dat ik het ooit live kan zingen in het stadion als Ajax weer kampioen is.” Gala sloot af met een inmiddels legendarische onliner van Tadic: “Pak schaal.”

'Geweldig nummer'
Het oproepje werd tijdens de uitzending live afgespeeld en Tadic toverde bij het horen ervan een grote glimlach op zijn gezicht. “Heel leuk. Ik vind haar nummer geweldig. En als de fans mij toezingen met ‘Tadic on fire’, voelt dat echt geweldig.”

 

 

Tadic had een andere publiekslieveling tegenover zich. Enoh was in zijn Ajax-tijd eveneens heel geliefd. De middenvelder was zeer nieuwsgierig en had tal van interessante vragen voor Tadic in huis. Bijvoorbeeld wie de grappigste Ajacied is.

“Dat is Klaas Jan Huntelaar vanwege zijn sarcastische humor”, stelde Tadic. “Er zijn meer grappige jongens in ons team, bijvoorbeeld Quincy, maar ik hou heel erg van de grappen van Klaas Jan.”

Tadic in gesprek met David the Host (op de rug gezien) en Eyong Enoh.

Tadic in gesprek met David the Host (op de rug gezien) en Eyong Enoh.

Groot fan
Enoh stak niet onder stoelen of banken onder de indruk van Tadic te zijn. “Ik heb zijn wedstrijden gevolgd in de Premier League en de Eredivisie. Ik vertel je eerlijk: ik ben een fan. He’s something else.”

De Kameroener loofde vooral ook de instelling van Tadic. En wilde weten waar die vechtersmentaliteit precies vandaan komt. “Dat werd er in mijn thuisland al op jonge leeftijd ingebracht”, vertelt de Serviër. “Ze probeerden je uit te leggen dat alles belangrijk is: ook al speel je een potje kaarten, je moet een weg vinden om te winnen. Zo bouw je een winnende mentaliteit.”

“Als 1 van de meest ervaren spelers probeer ik de jonge jongens uit te leggen dat ze elke dag alles moeten doen om te winnen. En daarin probeer ik een voorbeeld voor iedereen te zijn. Ik wil dat het team altijd op mij kan rekenen: op easy moments, maar vooral op de lastige momenten.”

‘Nog nooit zo’n ontwikkeling gezien’
Een van de spelers die hij in zijn kielzog mee kreeg, is Donny van de Beek. Tadic sprak vol waardering over de middenvelder die een transfer afdwong naar Manchester United. “Als je ziet hoe Donny was tijdens mijn beginperiode bij Ajax en kijkt naar de speler die hij nu is: dat is echt een wereld van verschil. Ik heb nog nooit een speler zo’n grote ontwikkeling zien doormaken. Zijn werkethiek was ook veel beter. Ik ben trots dat hij zo gegroeid is en weet zeker dat hij het bij United goed gaat doen.”

Tadic kreeg verder nog een aantal leuke stellingen en vragen voorgelegd.

  • Wat zou je veranderen als je in de directie van Ajax zou zitten?
  • Wat als je zelf fan zou zijn: wat zou je dan verwachten van een type speler als Tadic?
  • Welke algemeen aspect in voetbal zou je graag veranderd zien?
  • Wat is jouw slechtste wedstrijd ooit?

Wil je het antwoord op deze vragen weten? Beluister dan snel deze aflevering van de Ajax Podcast. 

De uitzending is nu alleen beschikbaar via JUKE en vanaf zaterdagavond middernacht beschikbaar via alle andere Podcast-apps.

Na de uitzending werd door Tadic ook nog een gouden Europees tenue, met zijn naam en rugnummer, ondertekend. Wil je die winnen? Houd dan goed de officiële social media-kanalen van Ajax in de gaten.

Tags

  • #AjaxPodcast

Socials

Gerelateerde artikelen

Ajax Radio

JUKE brengt Johan Cruijff ArenA bij fans thuis met Ajax Radio

Ajax en JUKE trappen het nieuwe voetbalseizoen af met Ajax Radio. Alle officiële wedstrijden zijn live te horen op de nieuwe radiozender. Ook zonder wedstrijd komt de fan in de stemming: Ajax Radio zendt 24/7 de grootste hits en Ajax-klassiekers uit. Daarnaast staan op Ajax Radio alle Ajax Podcasts verzameld; overzichtelijk, op één plek. Ajax Radio is beschikbaar voor alle voetbalfans van Nederland over de hele wereld en is gratis te beluisteren via de JUKE-app en website, maar ook via de kanalen van Ajax.

Tags

  • #AjaxRadio

Socials

Davidbutler

David Butler wordt het internationale gezicht van mediakanalen Ajax

David Butler is vanaf het nieuwe seizoen het internationale gezicht van de mediakanalen van Ajax. De 29-jarige Amerikaan verwierf de afgelopen jaren bekendheid als host van 433, de grootste social football community ter wereld. Butler, ook wel bekend als ‘David the host’ zal ook te zien zijn in het nieuwe Ajax-programma op Ziggo Sport.

Socials