Ajax verlengt contract Van der Gaag

Gaag 1
Gaag 1

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Mitchell van der Gaag over de verlenging van zijn contract, dat liep tot en met 30 juni 2021. De nieuwe overeenkomst met de hoofdtrainer van Jong Ajax gaat in per 1 juli 2020 en heeft een looptijd tot en met 30 juni 2023.

Tags

  • #Van der Gaag

Socials

Mitchell Van der Gaag (Zutphen, 22 oktober 1971) is sinds 2019 hoofdtrainer van het beloftenelftal van Ajax. Onder zijn leiding sloot Jong Ajax afgelopen seizoen af met een 4e plek in de Keuken Kampioen Divisie, en tevens als meest scorende ploeg van de Eerste Divisie.


'Veel aanknopingspunten'
Van der Gaag: “Ik ben blij met mijn nieuwe contract en het vertrouwen dat Ajax daarmee in mij uitspreekt, zeker in deze periode. Helaas heb ik mijn 1e seizoen bij Ajax als gevolg van het coronavirus niet af kunnen maken. Maar ondanks dat heb ik in de ontwikkeling van de spelers en de resultaten die we boekten veel aanknopingspunten gezien voor volgend seizoen. Ik kijk ernaar uit de draad weer op te pakken met het team, en zo veel mogelijk spelers verder klaar te stomen voor het eerste elftal.”

Marc Overmars: "Mitchell doet het heel erg goed, vandaar dit nieuwe en langere contract. Hij is talentvol en ook ervaren. Een hoofdtrainer van Jong Ajax moet oog hebben voor de verdere ontwikkeling en doorstroming van jeugdspelers richting ons eerste elftal. Maar hij is ook afhankelijk van het eerste elftal. Daarnaast wil Jong Ajax goed presteren in de Keuken Kampioen Divisie. Mitchell heeft afgelopen seizoen laten zien dat hij met al die zaken erg goed om kan gaan. Dit nieuwe contract heeft hij verdiend, wij zijn erg tevreden over hem."

Van der Gaag met Lassina Traoré, die onder hem doorstootte van Jong Ajax naar Ajax 1.
Van der Gaag met Lassina Traoré, die onder hem doorstootte van Jong Ajax naar Ajax 1.
Van der Gaag begon zijn trainerscarrière in 2006 in Portugal, eerst bij zijn oude club Marítimo Funchal en daarna bij tweededivisieclub Belenenses. Vanaf 2015 was Van der Gaag hoofdtrainer van achtereenvolgens Ermis Aradippou (Cyprus), FC Eindhoven, Excelsior en NAC Breda, voordat hij in de zomer van 2019 naar Ajax kwam.

Tags

  • #Van der Gaag

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl