Ajax Vrouwen lopen PSV onder de voet

Noordam 2 0
Noordam 2 0

Met groot machtsvertoon hebben de Ajax Vrouwen zondagmiddag de koppositie én de eerste periodetitel gepakt. In het duel met concurrent PSV won de ploeg van Danny Schenkel met liefst 5-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

00:00/00:00
  • Auto

Trainer Schenkel kon Stefanie van der Gragt na een schorsing weer opstellen. Zij keerde tegen PSV terug in de basis en was in de tweede minuut gelijk belangrijk. Na een corner kopte de verdediger de bal terug voor het doel van international Van Veenendaal. Daar stond Marjolijn van den Bighelaar om het eerste schot op doel direct tot doelpunt te promoveren, 1-0.

Droomstart
De droomstart voor de Ajax Vrouwen kreeg een prima vervolg. PSV had weinig in de melk te brokkelen en nét toen Ajax wat meer onder druk kwam, scoorde de thuisploeg de 2-0. Weer ging er een corner aan vooraf. De bal kwam bij de volledig vrijstaande Nadine Noordam, die hard uithaalde.

Nog geen minuut later lag ook de 3-0 achter Van Veenendaal toen Chasity Grant een snelle aanval uitstekend afrondde.

Prijsschieten
Het was prijsschieten. Ajax hield de druk er op en het enige dat de ploeg te verwijten viel in de eerste helft was dat er na de 3-0 te gehaast op doel werd geschoten, onder andere door Romée Leuchter die tegen haar oude club erg gretig was.

In de blessuretijd van de eerste helft voorkwamen Sherida Spitse op de doellijn, de lat en Van Eijk op het nippertje een tegendoelpunt.

Op dezelfde voet verder
In de tweede helft ging de ploeg van Schenkel op dezelfde voet verder. Victoria Pelova schoot raak, maar de goal werd afgekeurd omdat Leuchter de bal kort daarvoor tegen de hand had gekregen. De voormalige PSV-speelster kon in de 68e minuut wél juichen. De scheidsrechter liet doorspelen toen Noordam de bal op de arm leek te krijgen. Grant snelde er vandoor over rechts, gaf voor en Leuchter liep de bal keurig binnen: 4-0.

De nul bleef helaas niet op het scorebord. Uit een vrije trap van Mandy van den Berg vloog de bal aan alles en iedereen voorbij, zo het doel in. Maar de marge van vier was snel weer hersteld. Opnieuw gaf Grant na een rush uitstekend voor en kon Leuchter simpel raak schieten voor de 5-1.

Ajax Vrouwen – PSV Vrouwen 5-1 (3-0)
2. Van den Bighelaar 1-0
22. Noordam 2-0
24. Grant 3-0
68. Leuchter 4-0
72. Van den Berg 4-1
75. Leuchter 5-1

Ajax Vrouwen: Van Eijk; Van der Most (40. Doorn), Van der Gragt, De Sanders, Van der Linden; Pelova, Noordam (82. Altelaar), Spitse (70. Bakker); Grant (82. T. Hoekstra), Van den Bighelaar (70. Tromp), Leuchter

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bighelaar (2)

Highlights Ajax Vrouwen - PSV | Dubbelslag geslagen

De Ajax Vrouwen deden zondagmiddag uitstekende zaken. De ploeg van trainer Danny Schenkel deed aan klantenbinding door op sportcomplex de Toekomst met 5-1 van PSV te winnen en veroverde daarmee niet alleen de koppositie, maar ook de eerste periodetitel.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Clinic Meiden 880

Train als een Ajax-speelster en maak een wedstrijd van de Ajax Vrouwen mee!

Wil jij een ochtend in de voetbalschoenen van de Ajax Vrouwen beleven? Kom een ochtend trainen als Sherida Spitse en Victoria Pelova op De Toekomst! Je krijgt trainingen van Ajax-trainers en er komt een speelster langs voor een Meet & Greet. Na de training bezoek je de wedstrijd Ajax Vrouwen - Excelsior! Wie weet scoor je na afloop nog een handtekening of selfie. 

Tags

  • ##AjaxVrouwen

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl