Verslag | Ajax Vrouwen redden het nét niet tegen Arsenal

Teleurstellign Weerden 1280
Teleurstellign Weerden 1280

De Ajax Vrouwen hebben het in de strijd om een UEFA Women's Champions League-ticket nipt moeten afleggen tegen de Engelse topclub Arsenal. Na de verrassende 2-2 in Londen, verloor de ploeg van trainer Suzanne Bakker met minimaal verschil op de Toekomst. Een goal vlak na rust van Vivianne Miedema werd de dappere thuisploeg fataal: 0-1.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Met dezelfde elf speelsters in de basis als in de heenwedstrijd begonnen de Ajax Vrouwen aan de return tegen Arsenal. Een plek in het Europese hoofdtoernooi was de inzet en na de 2-2 van vorige week in Londen waren de verwachtingen hoopvol. Niet voor niets was sportcomplex de Toekomst volgestroomd met optimistische fans.

Hoewel beide ploegen elkaar dus acht dagen geleden nog troffen, was het begin aftastend. Ajax stond goed gepositioneerd, hield lang balbezit en vond de combinaties. Arsenal kreeg daardoor in de eerste twintig minuten geen enkele mogelijkheid.

Voor Ajax was Chasity Grant na ruim een kwartier kansrijk toen de keeper van Arsenal ver uit haar doel was gekomen. Maar ze profiteerde niet.

Arsenal kroop na het half uur wat uit de schulp en er ontspon zich een evenwichtige strijd voor de volle tribunes. Net als vorige week in Londen, deed Ajax niet tot nauwelijks onder voor de topploeg uit de Engelse competitie.

Bijna kwam de ploeg van trainer Bakker zelfs op voorsprong: in de 35e minuut bracht nota bene Catley de Arsenal-keepster het meeste in problemen bij een bijzondere terugspeelbal. Keeper Zinsberger bracht echter redding. Drie minuten voor rust redde zij ook nadat Ajax een prachtige aanval op de mat had gelegd. Helaas was het schot van Sherida Spitse een makkelijke vangst voor Zinsberger.

Miedema zet Ajax op achterstand
Vijf minuten na rust kreeg de thuisploeg een zware domper te verwerken. Miedema kreeg de bal en schoof deze over het natte gras in de uiterste hoek langs Lize Kop: 0-1.

Snel na die goal was Arsenal weer gevaarlijk. Maar bij die confrontatie tussen Miedema en Kop kwam de Ajax-keeper tegen de Nederlandse spits in Engelse dienst wel als winnaar uit de bus, waardoor de thuisploeg in de wedstrijd bleef. Arsenal koos voor een verdedigende tactiek om de voorsprong vast te houden. Dus kon Ajax ver op de helft van de gasten doordringen.

Spanning loopt op
In de 72e minuut leek - en eigenlijk móest - de gelijkmaker op het bord te komen. Na een mooie combinatie tussen Romée Leuchter en Nadine Noordam gleed invalster Hoekstra de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ajax voerde de druk op en zette alles op alles om de egaliserende treffer te maken. Zo kreeg Victoria Pelova ook nog een mogelijkheid maar kwam te net te kort om voor gevaar te zorgen.

Het bleef net als vorige week spannend tot het laatste moment. Maar dit keer lukte het Ajax niet om nog te scoren. Hoewel er geen hoofdtoernooi voor de dappere ploeg van Bakker in zit, mag de ploeg zeker wél met opgeheven hoofd het toneel verlaten.

Ajax Vrouwen – Arsenal 0-1 (0-0)
51. Miedema 0-1

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop; Van der Most (80. Bakker), Kardinaal, Doorn, Verhoeve; Spitse, Noordam, Pelova; Grant (87. Tromp), Leuchter, Weerden (64. T. Hoekstra)

Gerelateerde artikelen

Grant Balen 1280

Liveblog | Ajax Vrouwen strijdend ten onder tegen Arsenal

De Ajax Vrouwen zijn er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi te halen van de UEFA Women's Champions League. De ploeg van Suzanne Bakker verloor met 0-1 van Arsenal.. Via ons liveblog lees je alles terug over deze wedstrijd.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Pelova T 1280

Pelova: 'Voortborduren op het eerste duel'

De Ajax Vrouwen spelen woensdagavond misschien wel de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen. Inzet is een plek in de groepsfase van de UEFA Women's Champions League, maar daar moet wel Arsenal voor worden verslagen. De Ajax Vrouwen hebben alle vertrouwen in een goede afloop. Victoria Pelova, Nadine Noordam en trainer Suzanne Bakker blikken vooruit. 'Een mooie ambiance met een wedstrijd die we hopelijk winnend afsluiten.'

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Vd Most 1280 LA

Kelly's Angels | Op bezoek bij Van der Most

In de nieuwe serie 'Kelly's Angels' gaat oud-speler Kelly Zeeman langs bij selectie van de Ajax Vrouwen om ze op een andere manier te leren kennen. In deze eerste aflevering wordt er met Liza van der Most blind geproefd en hard gewerkt in de keuken om een heerlijke maaltijd op tafel te krijgen.

Tags

  • #Zeeman
  • #VanderMost

Socials