Ajax Vrouwen naar bekerfinale: 'Kijken uit naar 20 mei'

De Ajax Vrouwen hebben ten koste van Feyenoord de bekerfinale bereikt. De Rotterdammers werden na verlenging met 2-1 verslagen. "We hadden de controle over de wedstrijd: als we 2-0 of 3-0 hadden gemaakt, dan had het klaar geweest", stelde matchwinner Sherida Spitse. "Dat was niet het geval, maar we zijn erin blijven geloven en staan nu in de finale. Dat is het belangrijkste."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Bakker en Spitse gaven toe dat het geen gemakkelijke avond was tegen Feyenoord. "De bal wilde er niet in. Met voorzetten vanaf de zijkant hebben we denk wel veel mogelijkheden gehad", aldus de hoofdtrainer.

Controle
"Wedstrijden zijn nooit makkelijk. Maar ik denk dat wij wel de controle hadden over de wedstrijd", vulde Spitse aan. "Over het algemeen hadden we heel veel kansen en hadden we er ook meer kunnen maken. Daar moeten we naar kijken."

Na negentig minuten stond er een gelijke stand op het scorebord: 1-1. Hierdoor moest er een verlenging aan te pas komen op de Toekomst. "Je weet dat dit kan gebeuren. We staan nu in de bekerfinale en dat is het belangrijkste. Het maakt niet zoveel uit hoelang we gespeeld hebben", aldus Spitse.

Matchwinner Spitse
De aanvoerder van de Ajax Vrouwen schoot in de verlenging vanaf elf meter de beslissende 2-1 tegen de touwen. "Dat is lekker voor het team en voor mezelf", zei de ervaren Ajacied. "Over de wedstrijd hebben we het straks niet meer, maar over de bekerfinale wel."

Gerelateerde artikelen

Desanders1920

Highlights Ajax Vrouwen – Feyenoord | Ticket voor de finale is binnen

De Ajax Vrouwen hebben de finale van de KNVB Beker bereikt. Op sportcomplex de Toekomst werd dinsdagavond afgerekend met Feyenoord. Na de reguliere speeltijd was het 1-1, waarna Sherida Spitse in de verlenging de winnende maakte. In de eindstrijd komen de Ajacieden Excelsior of Fortuna Sittard tegen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Header Ajax Vrouwen Feyenoord

Verslag | Ajax Vrouwen zijn bekerfinalist

De Ajax Vrouwen zijn dinsdagavond doorgedrongen tot de finale van de KNVB Beker Vrouwen. Dankzij doelpunten van Tiny Hoekstra en Sherida Spitse werd Feyenoord op sportcomplex de Toekomst na verlenging met 2-1 verslagen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Dereus 1920

Ajax Vrouwen contracteert Hesterine de Reus

Hesterine de Reus wordt vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van de Ajax Vrouwen. De Reus volgt Suzanne Bakker op die na dit seizoen de club verlaat. De Reus tekent een contract dat een looptijd kent van 1 juli 2024 tot medio 2026.

Tags

  • #AjaxVrouwen
  • #DeReus

Socials