Ajax Vrouwen spelen uniek bekerduel met Talententeam

Vrouwen Beker 1920
Vrouwen Beker 1920

In de kwartfinale van de KNVB Beker spelen de Ajax Vrouwen tegen het Ajax Vrouwen Talententeam. Dat heeft de loting maandagmiddag uitgewezen. De aftrap van de wedstrijd is op donderdag 14 maart om 19:30 uur.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

De ploeg van Suzanne Bakker bereikte zaterdag de laatste acht dankzij een comfortabele 0-9-zege bij FC Eindhoven. Eerder op die dag zorgde het Talententeam voor een daverende stunt door Telstar, uitkomend in de Vrouwen Eredivisie, met 3-0 te verslaan. De Amsterdamse goals op sportcomplex de Toekomst kwamen van Mirte van Koppen, Danique Tolhoek en Lina Touzani.

Zege Talententeam
Anouk Bruil, trainer van het Talententeam, reageert op de loting. "Ergens vind ik het jammer dat we tegen onze 'eigen club' spelen. Aan de andere kant is het voor de jonge meiden een mooie ervaring om tegen een kwartfinalist in de UEFA Women's Champions League te spelen. Het voelt een beetje dubbel."

De Ajacieden wonnen zaterdag op de Toekomst met klinkende cijfers van Telstar. "We hadden ons goed voorbereid en in kaart gebracht waar onze kansen lagen. Dat hebben de meiden, negentig minuten lang, op een geweldige manier als team uitgevoerd. Vanaf de eerste minuut hebben we een hoge intensiteit op de mat gelegd en dat heeft geresulteerd in deze prachtige overwinning op een Eredivisie-club."

"We hebben een jong team met een gemiddelde leeftijd van zestien of zeventien jaar en begonnen dit seizoen met veel nieuwe speelsters. Inmiddels zijn we na een half jaar enorm gegroeid en tot een moment gekomen om deze prestatie neer te zetten. Dat is heel mooi om terug te zien", gaat Bruil verder.

Prikkel
De trainer van de ploeg, die normaliter in de beloftencompetitie uitkomt, is blij met deze duels in de beker. "Dit soort wedstrijden zijn heel goed voor mijn ploeg. Ze krijgen een extra prikkel, want er wordt iets anders verwacht. Het is goed en een mooi moment in de ontwikkeling van dit elftal."

AJAX Vrouwen KNVB Beker Loting 1080X1080

Gerelateerde artikelen

Header Vrouwen 1920

Verslag | Ajax Vrouwen naar kwartfinale beker

De Ajax Vrouwen hebben zaterdagmiddag de kwartfinale van het KNVB bekertoernooi bereikt ten koste van FC Eindhoven. In Brabant won de ploeg van Suzanne Bakker dankzij goals van Quinty Sabajo (2), Nadine Noordam (2), Jonna van de Velde, Tiny Hoekstra, Daliyah de Klonia, Romée Leuchter en Bente Jansen met 0-9.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Yohanneshl1920

Highlights Ajax Vrouwen - Feyenoord | Oppermachtig

De Ajax Vrouwen namen zaterdagmiddag in de tweede helft afstand van Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. Na een 1-0-ruststand in Amsterdam won de ploeg van Suzanne Bakker met 4-0 van de Rotterdammers. Die overwinning was meer dan verdiend. Met een goal en een assist had de zestienjarige Lily Yohannes een belangrijke bijdrage in de overwinning.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials