Ajax Vrouwen trots: 'Ik denk dat Arsenal ook een beetje overrompeld was'

De Ajax Vrouwen wisten dinsdagavond een knappe prestatie te leveren door met 2-2 gelijk te spelen op bezoek bij Arsenal. Lize Kop, Isa Kardinaal en Romée Leuchter kijken vol trots terug op het heenduel in de tweede voorronde van de UEFA Women’s Champions League. "Dit soort wedstrijden, daar doe je het wel echt voor."

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

De Ajacieden genoten na afloop van het treffen met Arsenal zichtbaar. "Ik denk dat dit een hele goede teamprestatie is en dat niemand dit had verwacht. We hebben het plan goed uitgevoerd en gevochten tot de laatste minuut. Dan zie je wat je kan behalen tegen zo’n tegenstander", reageerde Kardinaal na afloop van het Europese duel.

Trots gevoel
"Ik denk dat we het hartstikke goed hebben gedaan en alleen maar trots kunnen zijn op onszelf", vulde Leuchter haar teamgenoot aan. "Het wordt volgende week een hele mooie wedstrijd als we hetzelfde op de mat kunnen leggen."

Kop was na afloop ook erg te spreken over de teamprestatie. "Ik denk dat Arsenal een beetje overrompeld was door spel. Uiteindelijk krijg je dan de 1-1 tegen uit een standaardsituatie, dat was onnodig", aldus de keeper van de Ajax Vrouwen, die zag dat haar ploeg in de tweede helft op achterstand kwam. "Dat was wel zuur. We kregen daarna ook niet veel kansen met. Het is heerlijk als we een kans krijgen, dat we deze dan ook maken."

Intense wedstrijd
De trefzekere Leuchter geeft wel aan dat het een intense wedstrijd was. "Ik denk dat we een hele goede eerste helft hebben gespeeld. De tweede helft was misschien iets lastiger. We hebben veel energie in de wedstrijd gelegd en dat resulteert dan in een 2-2-gelijkspel."

Kardinaal zat er op het eind van de wedstrijd ook doorheen. "Het was best wel zwaar. Ik krijg normaal nooit kramp, maar vandaag was toch een primeurtje. Op het laatst was het vrij zwaar, maar met zo’n resultaat is dat het waard."

Talentvolle Kardinaal
De zeventienjarige Kardinaal stond dinsdagavond tegenover een aantal grote namen in het vrouwenvoetbal. "Je weet dat er grote namen spelen bij Arsenal, daar kijk je wel naar uit en ik had een beetje zenuwen. Maar als je dan eenmaal op het veld staat ga je gewoon lekker voetballen", zei de verdediger.

Kop is lovend over de prestaties van Kardinaal. "Je weet dat Isa een talent is. Ze was super steady achterin, alsof ze er altijd al gestaan heeft. Het is heel fijn om haar voor me te hebben."

Gerelateerde artikelen

Pelova HL 1280

Highlights Arsenal - Ajax Vrouwen | Knap gelijkspel in Engeland

De Ajax Vrouwen hebben zichzelf een goede dienst bewezen tegen Arsenal. In de tweede voorronde van UEFA Women’s Champions League werd het 2-2 op Meadow Park. De returnwedstrijd van dit tweeluik is op woensdag 28 september op sportcomplex de Toekomst. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de vrouwenvariant van de Champions League.

Tags

  • #UWCL
  • #AjaxVrouwen

Socials

Header Noordam 1280

Ajax Vrouwen bijten van zich af in Engeland: 2-2

De Ajax Vrouwen hebben in de tweede voorronde van de UEFA Women's Champions League een goed resultaat gehaald in Engeland. Tegen het vooraf favoriet geachte Arsenal werd het 2-2. Romée Leuchter maakte de beide goals voor de Ajax Vrouwen.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials