Ajax Vrouwen zegevieren ook in Heerenveen

Ajax Vrouwen 2

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond ook hun vierde competitieduel van het seizoen gewonnen. Op bezoek bij sc Heerenveen zegevierde de ploeg van trainer Danny Schenkel met 1-2. De Amsterdamse treffers kwamen van Quinty Sabajo en Vanity Lewerissa.

• #AjaxVrouwen

De Ajacieden begonnen goed aan de wedstrijd en voerden meteen druk uit op de defensie van Heerenveen. De bezoekers kregen daarvoor in de twintigste minuut loon naar werken.

Eshly Bakker zette de aanval op met een knappe actie over rechts. Haar voorzet werd afgeslagen, maar vervolgens vanaf de linkerkant opnieuw ingebracht door Lewerissa. Ditmaal was Sabajo er als de kippen bij om haar eerste treffer van het seizoen binnen te werken: 0-1.

Uit het niets 1-1
Na de openingsgoal volgde een wat aftastende fase, waarin de Ajax Vrouwen de controle leken te hebben. Toch viel in de 35e minuut de gelijkmaker, volledig uit het niets. Hoekstra schoot van afstand de 1-1 binnen.

Gelukkig gingen de Ajax Vrouwen toch met een voorsprong de rust in, daarbij enigszins geholpen door de thuisploeg. De keeper van Heerenveen, Okken, leverde de bal in de opbouw in bij Lewerissa. De aanvaller profiteerde dankbaar en mikte de bal fraai binnen: 1-2.

Overwicht Ajax Vrouwen
In het tweede bedrijf domineerden de Ajax Vrouwen. Heerenveen kwam een fase nauwelijks meer van de eigen helft af en na 58 minuten kreeg Van den Bighelaar een uitgelezen kans om de marge naar twee te tillen. De bal ging op de stip na een overtreding op Eshly Bakker, maar Van den Bighelaar mikte vanaf elf meter naast.

Andere (grote) kansen volgden niet veel later. Kay-lee de Sanders schoot na een knappe solo naast, terwijl invaller Grant – zij kwam in de rust voor Lewerissa- van dichtbij stuitte op de Heerenveen-goalie.

Met bakken uit de hemel
Ondertussen kwam het in Heerenveen met bakken uit de hemel en werd gedurende de tweede helft duidelijk dat het vooral om het ophalen van de punten ging. De thuisploeg kreeg één grote kans, maar Hoekstra vond na het uitspelen van Kop het zijnet.

De Ajax Vrouwen hielden stand, speelden de wedstrijd uit en stapten derhalve met een goed gevoel in de bus voor de terugreis richting Amsterdam.

Heerenveen – Ajax Vrouwen 1-2 (1-2)
20. Sabajo 0-1
35. Hoekstra 1-1
41. Lewerissa 1-2

Bijzonderheid: 58. Van den Bighelaar mist strafschop

Ajax Vrouwen: Kop, De Sanders (76. L. Bakker), Van der Gragt, Doorn, Van Diemen, Dijkstra, Pelova, Van den Bighelaar, E. Bakker, Sabajo (86. Van de Velde), Lewerissa (46. Grant)