Ajax wint rechtszaak tegen burgemeester Den Haag 

Martinez
Martinez

De rechter heeft Ajax in het gelijk gesteld in een zaak bij de bestuursrechter naar aanleiding van het besluit om geen uitsupporters toe te laten bij ADO Den Haag - Ajax op 24 februari 2019. Het bezwaar van Ajax tegen dat besluit is door de rechter gehonoreerd. Weliswaar is deze wedstrijd al lang gespeeld, toch vindt de rechter dat Ajax wel degelijk een procesbelang heeft en wordt het bezwaar ontvankelijk verklaard.

Tags

  • #ADOAJA

Socials

Dit vonnis bevestigt dat het een besluit van de burgemeester is en niet van de thuisspelende club of uitsupporters worden toegelaten. Bovendien bevestigt de uitspraak dat de uitspelende club en zijn supporters vervolgens bij de rechter bezwaar kunnen maken tegen een besluit om uitsupporters niet toe te laten in het stadion. Dat is voor Ajax belangrijk, omdat de club er zich al geruime tijd hard voor maakt dat Ajacieden weer in het uitvak van ADO kunnen plaatsnemen.

De gemeente Den Haag heeft zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak. ADO Den Haag - Ajax wordt sinds het seizoen 2005/2006 zonder uitsupporters gespeeld.

Tags

  • #ADOAJA

Socials