Verslag | Ajax wint uitduel na kansenfestijn

Haller2
Haller2

Ajax heeft zondagmiddag in Sittard een nipte uitzege op Fortuna geboekt. De ploeg van Erik ten Hag zegevierde met 1-2. De Amsterdamse goals kwamen van Sebastian Polter (eigen doelpunt) en Sébastien Haller. Tussendoor, kort na rust, was Fortuna op gelijke hoogte gekomen.

Tags

  • #FORAJA

Socials

Door de zege heeft Ajax de koppositie in de Eredivisie weer alleen in handen genomen. Zaterdagavond kwam Vitesse langszij, maar door de veertiende competitie-overwinning van het seizoen hebben de Ajacieden weer drie punten afstand genomen. PSV volgt op vier punten van Ajax.

Van rustig opstarten bleek in Sittard geen sprake. Binnen zes minuten hadden beide ploegen al een grote kans gekregen. Eerst ontsnapte Haller, maar hij kon alleen voor de keeper van Fortuna niet afronden. In de tegenstoot werd Andre Onana gedwongen tot een knappe redding na een schot van Emil Hansson.

Kansenfestijn
Het bleef daarna kansen regenen. Een schot van Zakaria Labyad scheerde net langs de linkerpaal en even later verscheen Haller opnieuw voor het Fortuna-doel, maar de ban werd wederom niet gebroken.

Na negentien minuten was het alsnog raak, wél via een (Limburgse) helpende hand. Fortuna-spits Polter werkte de bal na een corner in eigen doel: 0-1. De thuisploeg dacht even later op 1-1 te komen, maar na het raadplegen van de VAR werd de treffer van Hansson afgekeurd.

Antony en Tadic
Ajax liet vervolgens na met een grotere voorsprong de rust in te gaan. Antony miste een dikke kans en Dusan Tadic kwam tot tweemaal toe gevaarlijk door over links. Zijn voorzetten werden niet afgemaakt.

In het tweede bedrijf moest Ajax al snel een domper incasseren. Fortuna kwam via Mickaël Tirpan in de 48e minuut op gelijke hoogte: 1-1. Het was een tegenvaller waarvan Ajax niet van slag raakte.

Wederom volgde een overvloed aan kansen. Antony kon van heel dichtbij uithalen. Zijn schot miste echter richting en eindigde in de handen van Fortuna-doelman Van Osch.

Treffer Labyad afgekeurd
In de 56e minuut trof Labyad wel doel, maar die treffer ging niet door. De aanvallende middenvelder maakte ongelukkig hands bij het binnenwerken van de bal.

Gelukkig was het even later alsnog raak. Na een aantal kansen te hebben gemist, was het Haller die de belangrijke 1-2 maakte. Zo was de hernieuwde en tevens verdiende voorsprong voor Ajax een feit.

Het bleek een cruciale treffer, want de 1-2 bleef tot het einde op het scorebord. Ajax kreeg nog diverse kansen op de 1-3, onder meer via David Neres, maar die werden niet benut.

Fortuna Sittard – Ajax 1-2 (0-1)
19. Polter 0-1 (eigen doelpunt)
48. Tirpan 1-1
64. Haller 1-2

Ajax: Onana, Mazraoui (58. Rensch), Schuurs, Blind (73. Martínez), Tagliafico, Klaassen, Gravenberch, Labyad (73. Álvarez), Antony (58. Neres), Haller, Tadic (87. Promes)

Tags

  • #FORAJA

Socials

Gerelateerde artikelen