Ajax verslaat ook Wolfsberger AC

Copyright Proshots 8944845
Copyright Proshots 8944845

Ajax heeft dinsdagavond ook zijn 3e oefenduel van de voorbereiding gewonnen. Op het trainingskamp in Oostenrijk werd Wolfsberger AC met 2-0 verslagen. Tegen de Oostenrijkse nummer 3 van vorig seizoen opende Quincy Promes al snel de score. Kort na rust maakte Ryan Gravenberch er 2-0 van. Mohammed Kudus maakte zijn officieuze debuut voor Ajax.

Tags

  • #Ajax 1
  • #PreSeason

Socials

De ploeg van Erik ten Hag kende een vliegende start. Al in de 2e minuut kreeg Van de Beek een levensgrote kans. De middenvelder dook vrij op voor het Wolfsberger-doel, maar mikte naast. Het bleek voor de Oostenrijkers uitstel van executie, want een minuut later was het wél raak. Ditmaal met Van de Beek in de rol van aangever. Zijn voorbereidende week werd door Promes op waarde geschat: 0-1.

De Ajacieden hadden in de openingsfase duidelijk de overhand en het was eenrichtingsverkeer richting het Oostenrijkse doel. Promes had nog binnen de 10 minuten zijn productie kunnen verdubbelen, maar liet een grote kans liggen.

Ajax verzuimde het flinke overwicht om te zetten in een grote(re) voorsprong en gaf daarmee Wolfsberger de gelegenheid zich wat in de wedstrijd terug te vechten. De Oostenrijkers lieten zich na iets meer dan een half uur voor het eerst gelden, maar schoten van Liendl en Dieng verdwenen naast de goal van Scherpen.

Scherpen maakte zijn 1e speelminuten van deze voorbereiding in Ajax 1 en kreeg voor rust niet veel te doen. Zo ging Ajax – op basis van de flitsende start – halverwege verdiend aan de leiding.

Scherpen maakte als enige speler van de basiself ook na rust zijn opwachting. Ten Hag bracht 10 nieuwe veldspelers binnen de lijnen, onder wie Kudus. Voor de van FC Nordsjaelland overgekomen aanvallende middenvelder was het zijn 1e optreden in Amsterdamse dienst.

Met Kudus in de gelederen herhaalde Ajax het succesvolle recept van de eerste helft. Opnieuw werd al vroeg een goal gemaakt. Na een fraaie combinatie met Lassina Traoré drukte Gravenberch succesvol af: 2-0. Nauwelijks een minuut later was Noa Lang dichtbij de 3-0, maar zijn lobje ging net naast.

In het laatste uur gebeurde er niet veel meer. Ajax viel aan en joeg op een 3e treffer, maar die bleef helaas uit. Aan de overzijde redde Scherpen knap op een inzet van Dieng.

Ajax komt zaterdag voor de 2e keer op Oostenrijkse bodem in actie. Dan wacht een treffen met Red Bull Salzburg. De aftrap tegen de regerend titelhouder is om 16:00 uur. Het duel is opnieuw live te zien op Ziggo Sport.

Ajax – Wolfsberger AC 2-0 (1-0).
3. Promes 1-0
52. Gravenberch 2-0

Ajax eerste helft
Scherpen, Dest, Timber, Blind, Martínez, Álvarez, Marin, Van de Beek, Tadic, Promes, Labyad

Ajax tweede helft
Scherpen, Mazraoui, Schuurs, Rensch, Tagliafico, Gravenberch, Taylor, Kudus, Antony, Traoré, Lang

Tags

  • #Ajax 1
  • #PreSeason

Socials

Gerelateerde artikelen

Labyadheaderfoto

Trainingsdag #3 | Omhaal Labyad, volley Lang en blik op Bogarde

Daags voor het 1e oefenduel in Oostenrijk trainde Ajax 1 keer, omdat het zeer slechte weer de geplande 2e training niet toeliet. Toch zijn er beelden genoeg vanuit Bramberg. In de clip hieronder zie je vanaf de ochtendtraining een heerlijke omhaal van Zakaria Labyad, een mooie volley van Noa Lang en is er aandacht voor assistent-trainer Winston Bogarde.

Tags

  • #PreSeason

Socials