Algemene Vergadering van Aandeelhouders 2020

Leadoptie2
Leadoptie2

Vrijdag vond via een webcast vanuit de Johan Cruijff ArenA de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) van AFC Ajax NV plaats.

Tags

  • #AVA

Socials

Tijdens deze online vergadering werd Annette Mosman benoemd tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen (RvC). Zij volgt Leo van Wijk op, die sinds de zomer van 2012 lid was van de RvC en met ingang van heden is afgetreden. Annette Mosman (Amsterdam, 23 augustus 1967) is als Chief Financial & Risk Officer lid van de Raad van Bestuur van pensioenuitvoerder APG.

Daarnaast is zij onder meer bestuurslid bij NOC*NSF. Voorheen werkte mevrouw Mosman onder andere bij KPMG en Generali Nederland. Bij Generali was zij in de periode 2015-2018 CEO. Haar benoeming is voor een periode van vier jaar, tot en met de AVA in 2024.

Annette Mosman werd benoemd tot lid van de RVC.

Annette Mosman werd benoemd tot lid van de RVC.

Leen Meijaard, voorzitter Raad van Commissarissen: "Leo van Wijk heeft met al zijn ervaring in de afgelopen jaren eerst als voorzitter van de RvC en later als voorzitter van het audit committee een niet te onderschatten bijdrage geleverd aan het succes van Ajax. Hij heeft de huidige strategie van Ajax mede vormgegeven en ervoor gezorgd dat de governance binnen Ajax verder is geprofessionaliseerd. Wij danken hem daarvoor, net als voor zijn altijd heldere observaties, kritische blik en humor in de vergaderingen."

"Wij denken in Annette Mosman een hele goede opvolger van Leo te hebben gevonden. Annette beschikt over een ruime ervaring in het bedrijfsleven, zowel in toezichthoudende als niet-toezichthoudende functies en zij heeft bovendien een sportachtergrond. Op grond van de gesprekken die wij met haar hebben gevoerd, denken wij dat ze heel goed in de Ajax- omgeving zal passen."

Ernst Ligthart werd tijdens de vergadering herbenoemd als lid van de RvC voor een periode van twee jaar, tot en met de AVA in 2022.

Tags

  • #AVA

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl