Álvarez over de Dag van de Vlag: 'Geeft mij veel kracht'

In Mexico is 24 februari een nationale feestdag. Het staat te boek als Día de la Bandera – ook wel Dag van de Vlag genoemd. Het wakkert bij veel Mexicanen hun onvoorwaardelijke liefde en trots voor hun land aan, vertelt Edson Álvarez. Met de Ajacied stonden we uitgebreid stil bij de nationale feestdag en spraken we met hem over zijn vaderland, over de liefde voor de vlag en de eer en verantwoordelijkheid om Mexico te vertegenwoordigen.

Tags

  • #Álvarez

Socials

"Ik ben trots, heel trots”, vertelt Álvarez. "Op mijn cultuur, mijn afkomst, op de mensen in Mexico, op het lekkere eten. En ook op de mooie plaatsen waar je naartoe kunt gaan op vakantie. Mexico is een land dat veel Nederlanders niet goed kennen, maar ik kan het aanraden want het is prachtig. En daarnaast wonen er ook nog geweldige mensen.”

Tags

  • #Álvarez

Socials

Gerelateerde artikelen

Alvarez1280

Álvarez: 'Ik wil bewijzen wat mijn inbreng kan zijn'

Edson Álvarez krijgt dit seizoen nog niet de speeltijd waarop hij hoopt, maar als hij aan spelen toekomt geeft de Mexicaan alles. In zijn recente invalbeurten tegen Feyenoord en Fortuna Sittard en in het bekerduel met AZ maakte Álvarez een sterke indruk.

Tags

  • #Álvarez

Socials

Alvarez2

Enchilada’s of bitterballen? | 14 vragen aan Edson Álvarez

In de rubriek 14 Questions leggen we Ajacieden veertien vragen en dilemma's voor. Ditmaal is het de beurt aan Edson Álvarez. Wie is zijn grote inspirator? Wat vindt hij van het Nederlandse weer? En welke Nederlandse snack kan hij waarderen?

Tags

  • #Álvarez

Socials