Amourricho over rentree: 'Mooi dat ik mezelf weer mag laten zien'

Jong Ajax won maandagavond op sportcomplex de Toekomst met 2-1 van Jong FC Utrecht. Amourricho van Axel Dongen, die na langdurig blessureleed zijn rentree maakte, en Tom de Graaff keken na afloop met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. "Het viel allemaal goed gelukkig."

Tags

  • #JongAjax

Socials

Amourricho maakte tegen Jong FC Utrecht weer zijn eerste minuten sinds de thuiswedstrijd tegen AZ, waarin hij een hamstringblessure opliep. "Het was een mooi moment waar ik lang naartoe gewerkt heb. Ik ben blij dat ik eindelijk terug ben", aldus de negentienjarige vleugelaanvaller. "Ik heb veel tegenslagen gehad, maar daar word je sterker van. Ik ben blij dat het allemaal achter de rug is."

De talentvolle Ajacied geeft eerlijk toe dat hij het de eerste dagen na zijn blessure mentaal zwaar had. "Ik was eindelijk weer op het punt om door te breken in Ajax 1, dus het was wel een tegenslag. Maar iedereen die mij kent weet dat ik me er snel overheen zet en hard werk om terug te komen."

De Graaff vierde zondag zijn negentiende verjaardag. Vanwege de blessure van Charlie Setford mocht de sluitpost maandag het Amsterdamse doel verdedigen. "Nu is het aan mij om mezelf te laten zien. Bij vlagen ging het wel goed, denk ik. Al met al was het een lekkere overwinning."

Amourricho was ook tevreden over zijn spel tegen Jong FC Utrecht. "Maar ik ben altijd kritisch op mezelf. Ik vind altijd dat ik beter kan. Er zijn dus nog dingen waar ik aan moet werken, maar dat komt allemaal nog wel. Op dit moment is dat even niet belangrijk. Ik wil het jaar goed afsluiten en zoveel mogelijk minuten maken."

Gerelateerde artikelen

Kalokoh1920

Highlights Jong Ajax - Jong FC Utrecht | Comeback op de Toekomst

Jong Ajax is voor de zesde wedstrijd op rij ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie. In eigen huis wonnen de beloften met 2-1 van Jong FC Utrecht. Daarmee gaan de Ajacieden ook over de Domstedelingen heen op de ranglijst. De ploeg van Dave Vos kwam nog wel op een 0-1-achterstand, maar zegevierde dankzij goals van David Kalokoh en Stanis Idumbo Muzambo

Tags

  • #JongAjax

Socials