Anouk Bruil nieuwe assistent-trainer Ajax Vrouwen

Thumbanouk
Thumbanouk

Anouk Bruil wordt volgend seizoen de nieuwe assistent van Danny Schenkel bij de Ajax Vrouwen. De 26-jarige Bruil vervangt deze zomer Erwin Tump, die stopt als assistent-trainer van het team.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Bruil (28 juni 1994) komt over van sc Heerenveen Vrouwen, waar zij de afgelopen jaren actief was als trainer van de beloften en assistent-trainer van het eerste elftal. Daarnaast is Bruil in het bezit van een UEFA A-licentie voor trainers.

Anouk Bruil: "Ik ben heel trots en blij dat ik de overstap maak naar Ajax Vrouwen en heb veel vertrouwen in de samenwerking met Danny en de rest van de staf. Het is gek om Heerenveen na acht jaar te verlaten, maar ik zie het als een hele mooie kans om voor zo’n grote club als Ajax te werken."

Daphne Koster, manager Ajax Vrouwen, is blij met de nieuwe aanwinst van de trainersstaf. “We zijn heel blij dat we Anouk aan de staf kunnen toevoegen. Ze heeft haar waarde al laten zien binnen sc Heerenveen en haar voetbalvisie past goed bij Ajax. Tegelijkertijd is het jammer om Erwin te zien gaan, hij heeft een grote rol gespeeld binnen de staf en ik weet zeker dat hij dat in zijn volgende functie, hier of elders, ook zal doen."

Afscheid Tump
Bruil neemt vanaf volgend seizoen de plek in van Tump, die sinds 2019 aan de zijde van Schenkel werkte. "Ik heb enorm veel geleerd en plezier gehad met het team in de afgelopen twee jaar”, vertelt hij zelf.

"De club weet echter dat ik de functie van hoofdtrainer ambieer, zeker na de persoonlijke ontwikkeling die ik de afgelopen jaren heb doorgemaakt. Omdat Danny deze functie met veel succes vervult, heb ik besloten een nieuwe uitdaging te zoeken. Maar ik zal zeker verbonden blijven met deze mooie club."

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials

Gerelateerde artikelen

Bighelaar1

Vreugde bij Van den Bighelaar: 'Nu tijd voor feest'

Marjolijn van den Bighelaar en assistent-trainer Erwin Tump toonden zich content na de gewonnen finale van de Eredivisie Cup. De Ajax Vrouwen veroverden de eerste prijs van het seizoen door een 3-2-zege op titelhouder FC Twente.

Tags

  • #AjaxVrouwen

Socials