Appiah (O17) 'kijkt al vanaf maandag uit naar mini-Klassieker': 'Meer focus, meer zin'

Feyenoord-thuis: altijd bijzonder. Voor Ajax O17-spelers Avery Appiah en Mark Verkuijl staat de mini-Klassieker zaterdag weer eens op het programma. En dus is de focus aanwezig en de zin groot, zeggen beide heren: "Vanaf afgelopen maandag den ik al aan deze wedstrijd."

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

"Het zijn de leukste wedstrijden om te spelen en om je te kunnen laten zien", vertelt Appiah met een grote glimlach op zijn gezicht. Zijn teammaatje denkt er hetzelfde over. "Omdat het ook een Klassieker wordt genoemd, doe je spontaan extra je best."

Ajax O17 is de competitie goed begonnen. De talenten verloren alleen van FC Utrecht dit seizoen, maar de wonnen bijvoorbeeld de meest recente topper op de Toekomst tegen PSV. "Die was wel lekker", kijkt Verkuijl terug. "In de kleedkamer bespraken we dat we fel moesten beginnen aan de tweede helft. Toen scoorden we in de 48e minuut en vier minuten later kregen we een penalty."

Klassiekers in de historie
Beide heren hebben ook goede herinneringen aan wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord. Zo zat Verkuijl vorig seizoen in de Johan Cruijff ArenA toen Ajax met 3-2 won van de eeuwige rivaal. "Dat was echt een topwedstrijd. Ook de sfeer was gaaf."

Appiah herinnert zich een andere klassieker: het duel in de coronaperiode op 17 januari 2021. "Dan vooral de goal van Gravenberch. Het lijkt alsof hij gaat schieten, maar dan kapt hij eerst nog terug. Daarna schoot hij 'm goed binnen. Hij was een groot voorbeeld voor mij."

Gerelateerde artikelen