Banel en Brandes tonen zich leergierig in De Lutte: 'Ervaren spelers helpen je'

Jaydon Banel en Julian Brandes staan aan het begin van hun profcarrière. Beide spelers tekenden in het voorjaar hun eerste contract bij Ajax en hopen het komende jaar op flink wat speelminuten bij Jong Ajax. We spraken de heren op het trainingskamp in De Lutte.

Tags

  • #PreSeason
  • #Banel
  • #Brandes

Socials

De talenten uit de jeugdopleiding deden tijdens het trainingskamp in De Lutte kostbare ervaringen op. ''De eerste dag was pittig, maar ik vind op zich wel dat ik het kan bijbenen'', spreekt Banel met zelfvertrouwen. Ook Brandes bekijkt de week in oostelijk Nederland van de zonnige kant. "Conditioneel gaat het goed. Maar je merkt wel dat er bij Ajax 1 fysiek een stapje extra gevraagd wordt. Je lichaam moet daar aan wennen. Tijdens de week kom je er steeds beter in. De meer ervaren jongens helpen je daarbij enorm.''

De talenten, die al tien jaar samenspelen, zijn begonnen aan een extra belangrijk voetbaljaar. Wat zijn de doelen voor Banel en Brandes voor 2022/2023? "Na de voorbereiding gaan we kijken waar ik ga starten’’, vervolgt Brandes. "Doel is aanhaken bij Jong Ajax en daar dan ook zoveel als mogelijk spelen.'' Ook Banel hoopt dat hij mag starten bij Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie. "Ik hoop daar het seizoen af te maken en wil mezelf laten zien op de posities die me worden aangegeven. Ik wil gewoon mezelf zijn. Dan komt het wel goed denk ik.''

Gerelateerde artikelen

Banel Huntelaar Hamstra 880 2

Jaydon Banel tekent eerste Ajax-contract

Ajax heeft Jaydon Banel (Amsterdam, 19 oktober 2004) gecontracteerd. De aanvaller tekende een overeenkomst met een duur van drie seizoenen, van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Het betreft het eerste contract voor de 17-jarige Amsterdammer.

Tags

  • #Banel

Socials

Brandes1280

Ajax contracteert Julian Brandes

Ajax heeft Julian Brandes (Amsterdam, 11 mei 2004) gecontracteerd. De middenvelder tekent een overeenkomst die loopt van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. In de overeenkomst is een optie voor nog een seizoen opgenomen. Het betreft het eerste contract voor de 18-jarige jeugdinternational.

Tags

  • #Brandes

Socials