Banel geniet samen met familie van contractondertekening: 'Beetje knikkende knieën'

Jaydon Banel zette deze week een handtekening onder zijn eerste profcontract bij Ajax. De aanvaller tekende een overeenkomst tot en met 30 juni 2025. De zeventienjarige linksbuiten nam zijn familie mee naar de Johan Cruijff ArenA toen hij zijn contract tekende. 'Vanmorgen had ik een beetje knikkende knieën, maar gelukkig heb ik goed geslapen vannacht. Mijn familie keek uit naar dit moment.'

Tags

  • #Banel

Socials

Banel kwam met een flinke delegatie naar de Amsterdamse voetbaltempel. "Oma, opa, ooms en tantes. Ik voelde het 'gewoon leven' in deze zaal. Ik ben blij dat mijn familie dit moment heeft kunnen ervaren."

'Mooi begin'
De buitenspeler van Ajax loopt inmiddels tien jaar rond op sportcomplex de Toekomst. Zijn eerste profcontract ziet hij als een 'mooi begin'. "Al die jaren waarin ik hier al rondloop hebben mij gevormd als speler."

Banel begint in eerste instantie bij Jong Ajax. "Daar wil ik basisspeler worden en mijn stempel gaan drukken. Van daaruit wil ik naar het eerste toewerken."

Idolen
De snelle flankspeler houdt van dribbelen en typeert zichzelf als doelgericht. "Ik kijk op naar Neymar en Ronaldinho. Dat zijn spelers die op dezelfde positie functioneren. Zo wil ik ook spelen. Ik ben echt gecharmeerd van hun spel."

Gerelateerde artikelen

Banel Huntelaar Hamstra 880 2

Jaydon Banel tekent eerste Ajax-contract

Ajax heeft Jaydon Banel (Amsterdam, 19 oktober 2004) gecontracteerd. De aanvaller tekende een overeenkomst met een duur van drie seizoenen, van 1 juli 2022 tot en met 30 juni 2025. Het betreft het eerste contract voor de 17-jarige Amsterdammer.

Tags

  • #Banel

Socials