Berghuis: 'De ambities van Ajax passen bij mij'

Steven Berghuis is Ajacied. De aanvaller rondde maandag alle formaliteiten af. "Ik kijk er nu het meeste naar uit om met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan."

Tags

  • #Berghuis

Socials

De aanvaller werd verwelkomd door algemeen directeur Edwin van der Sar en kreeg een kleine rondleiding in de Johan Cruijff ArenA. "Het voelt goed om hier te zijn", aldus Berghuis.

"Het moet wel nog even landen, maar dat is normaal denk ik. Ik kijk er echt enorm naar uit. Ik was er voor mezelf wel uit dat ik graag een nieuwe uitdaging wil aangaan om mij te blijven ontwikkelen als voetballer."

"Toen Ajax concreet werd, ging ik er over nadenken en kwam ik wel tot de conclusie dat dit voor mij een goede stap zou zijn om een betere speler te worden. En ook om samen met de club en nieuwe teamgenoten de ambities waar te maken. Die ook bij mijn eigen ambities passen. Daar wilde ik voor gaan en daar sta ik achter."

Toegevoegde waarde
Een overgang van Feyenoord naar Ajax is niet de makkelijkste stap die een voetballer kan maken. "Toch heb ik niet getwijfeld, ik heb een weloverwogen keuze gemaakt en er goed over nagedacht. Het is niet zomaar een stap, maar ik sta er wel achter en het is wel een mooie uitdaging en zo wil ik er wel naar blijven kijken en succes behalen met deze club."

"Wat ik kan toevoegen? Dat is altijd moeilijk van jezelf te zeggen. De waarheid ligt op het veld. Ik probeer te spelen zoals ik altijd heb gedaan, denk aan rendement en creativiteit. Ik zoek altijd de oplossing naar voren. In deze jaren wil ik zoveel mogelijk prijzen winnen. Uiteindelijk wil je je meten met de allerbesten en dat podium ligt hier, in de UEFA Champions League. Ik hoop in de competitie ook mooie dingen te laten zien."

"De trainer verwacht dat ik mijn spel naar Ajax breng en mezelf ben. Op korte termijn is mijn doel alles te laten landen, mezelf goed voelen, wennen en zo snel mogelijk mezelf zijn en presteren op het veld. Ik kijk er nu het meeste naar uit om met mijn nieuwe teamgenoten op het veld te staan, ze te leren kennen en onze ambities waar te maken."

Gerelateerde artikelen

Berghuistekent1280

Ajax rondt transfer Berghuis af

Ajax heeft maandag de transfer van  Steven Berghuis afgerond. De vleugelspeler komt over van Feyenoord en tekent een contract van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Berghuis

Socials

Berghuisinarena

Clip | Welkom Steven Berghuis

Steven Berghuis werd maandag gepresenteerd in de Johan Cruijff ArenA. Bekijk zijn eerste stappen in zijn nieuwe thuis: 'Dapp're strijders maken dapp're keuzes'.

Tags

  • #Berghuis

Socials

Berghuis1280

Ajax en Feyenoord bereiken akkoord over Steven Berghuis

Ajax heeft op hoofdlijnen overeenstemming bereikt met Feyenoord en Steven Berghuis over de transfer van de speler. Het akkoord is onder voorbehoud van de vervulling van een aantal voorwaarden, waaronder de medische keuring. Als aan de voorwaarden wordt voldaan, tekent Berghuis op korte termijn een contract bij Ajax met een looptijd van vier seizoenen, tot en met 30 juni 2025.

Tags

  • #Berghuis

Socials