Berghuis twijfelgeval voor topper tegen AZ

Heitinga Voorbeschouwing AZ
Heitinga Voorbeschouwing AZ

Ajax wacht zaterdagavond opnieuw een belangrijk duel. Dit keer staat de Eredivisie-topper tegen AZ op het programma. Trainer John Heitinga kan weer een beroep doen op Mohammed Kudus, maar of Steven Berghuis de wedstrijd haalt, is nog een vraagteken.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Heitinga wil dat zijn ploeg dezelfde geestdrift op de mat legt, als een week eerder. "Zoals wij zondag tegen PSV een reactie hebben gegeven op de nederlaag van een week eerder, zo mag van onze ploeg zaterdagavond tegen AZ ook een reactie op de verloren finale verwacht worden", is de trainer van mening. "In eigen huis weten we ons gesteund door ruim 50.000 supporters. We moeten het samen doen, als team op het veld maar ook met de supporters. Zij verdienden in De Kuip ook dat we de beker zouden winnen. De kansen om het af te maken hebben we gecreëerd, maar niet benut. Dat is hard aangekomen en we hebben het maandag geanalyseerd. Daarna hebben we de finale achter ons gelaten. We weten wat ons de komende vier duels te doen staat."

Verbeterpunt
De trainer noemt een belangrijk verbeterpunt op. "Voetballend kan het nog een stuk beter, maar je zag dat we bijvoorbeeld met een fitte Brian in de ploeg meer diepgang in ons spel hadden. Ik vond hem erg sterk spelen. Het maakte niet uit of hij één of meer verdedigers in zijn rug had en wat ze allemaal deden; de bal was van hem. Hij heeft de laatste weken tijdens de training veel arbeid geleverd en dat was terug te zien in de 120 minuten van de finale. Die lijn moet hij de komende wedstrijden doortrekken. Datzelfde geldt voor de spelers die minder aan spelen toekomen. Zij laten op de trainingen zien dat ze willen strijden om ook een bijdrage te kunnen leveren tijdens de wedstrijden. En die werklust en mentaliteit is precies wat we nodig hebben de komende vier wedstrijden."

Berghuis twijfelgeval
Of hij zijn sterkste elftal kan opstellen, moet nog worden bezien. "Berghuis heeft deze week niet meegetraind en een eigen programma afgewerkt, hij moest tijdens de bekerfinale met klachten naar de kant en is voor zaterdagavond een twijfelgeval," aldus de trainer. "Voor Kudus kwam de finale te vroeg maar hij heeft daarna wel alle trainingen met de groep meegedaan en is weer beschikbaar. Devyne Rensch viel zondag in De Kuip in en is goed uit de strijd gekomen, hij had maandag geen reactie. Dus hij heeft deze week ook gewoon volledig met de groep getraind."

Ajax mist wel Kian Fitz-Jim en Ahmetcan Kaplan die vanwege blessures de wedstrijd tegen AZ aan zich voorbij moeten laten gaan.

Gerelateerde artikelen

Better Prepared

Better Prepared | Alles wat je moet weten over Ajax - AZ

In deze nieuwe aflevering van Better Prepared blikken we vooruit op Ajax – AZ. Na de verloren bekerfinale tegen PSV is het voor Ajax een heel belangrijk duel. Er moet gewonnen worden om uitzicht te houden op de tweede plaats in de Eredivisie. We praten je in ruim vier minuten volledig bij over het duel met de Alkmaarders.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Makkelie Vs AZ 1280

Makkelie fluit thuisduel met AZ

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter voor de thuiswedstrijd tegen AZ. Het duel met de Alkmaarders begint zaterdag om 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA.

Tags

  • #AJAAZ

Socials

Timber1280

Samenvatting bekerfinale Ajax – PSV

Ajax is er zondagavond niet in geslaagd om de bekerfinale tegen PSV winnend af te sluiten. De Ajacieden moesten het onderspit delven na strafschoppen. Brian Brobbey, Jurriën Timber en Edson Álvarez faalden vanaf elf meter.

Tags

  • #KNVBBeker
  • #AJAPSV

Socials