Berghuis: 'We mogen de realiteit niet uit het oog verliezen'

Na de verloren topper tegen PSV en een drukke week voor de boeg met duels met Vitesse en FC Emmen, is het tijd om Steven Berghuis te spreken. De aanvallende middenvelder heeft de verwachting dat Ajax als winterkampioen het jaar afsluit.

Tags

  • #AJAVIT
  • #Berghuis

Socials

We spreken Berghuis om vooruit te blikken op de wedstrijd tegen Vitesse. Heeft de selectie zich al over de nederlaag heen gezet? "Iedereen was nog wel teleurgesteld, maar de knop moet om want we hebben nog twee belangrijke wedstrijden te gaan. Die moeten we winnen. Van een stijgende lijn kan je niet echt spreken als je wedstrijden tegen gelijkwaardige teams verliest. We werken er wel hard aan; nu moeten we dat vertalen naar de wedstrijd.”

Om van een complex te spreken gaat Berghuis wat ver. "Daar denk ik niet aan, maar je kan er niet omheen dat de wedstrijden in de Champions League, behalve die tegen Rangers, en die tegen AZ en twee keer PSV verloren zijn gegaan. Nu hebben we twee wedstrijden die we gewoon moeten winnen."

Lef en bravoure
Woensdag wacht in de laatste thuiswedstrijd van 2022 het geplaagde Vitesse: "Ik verwacht dat we drie punten moeten pakken en dat we ons spel laten zien met lef en bravoure. Kansen creërend zoals Ajax is. De realiteit is als we winnen dat we bovenaan staan. Tuurlijk voelt het niet zo, maar we moeten dat niet uit het oog verliezen. We moeten blijven winnen om daar te blijven staan. Ik vind niet dat er te negatief naar ons wordt gekeken. Je mag het benoemen zoals het is. Vorig seizoen gingen we met een achterstand de winterstop in, hopelijk nu met een voorsprong. Als je in de winter bovenaan staat doe je het goed, maar we mogen onze ogen niet sluiten voor het feit dat er nog genoeg ontwikkelingen in de ploeg zitten."

Gerelateerde artikelen

Lindhout 1420

Lindhout fluit laatste thuiswedstrijd van dit kalenderjaar

Ajax - Vitesse is woensdag 9 november de laatste thuiswedstrijd van de eerste seizoenshelft. Scheidsrechter Allard Lindhout heeft de leiding over het duel in de Johan Cruijff ArenA van kalenderjaar 2022. Rens Bluemink en Rogier Honig zijn de assistenten. Dennis Higler is de VAR. De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Tags

  • #AJAVIT

Socials

Pasveer Video 1280

Top 5 Reddingen | Remko Pasveer

'You shall not Pasveer'. Op 8 november 2022 viert onze goalie, Remko Pasveer, zijn 39e verjaardag. De sluitpost verdedigde tot dusver in 46 officiële duels het Ajax-doel en veroverde één landstitel met de Amsterdammers. Ter ere van zijn verjaardag hebben we vijf mooie reddingen van de ervaren Ajacied op een rijtje gezet.

Tags

  • #Pasveer

Socials