Bergwijn blikt terug: 'Zonder onze fans zijn we nergens'

Het was een bijzondere week voor aanvoerder Steven Bergwijn. Een harde nederlaag in Rotterdam, supporters die emoties toonden, de geboorte van zijn zoon en de winnende tegen FC Twente. "Met de geboorte van mijn kind kon ik mezelf een beetje afsluiten van de dingen die zijn gebeurd."

Tags

  • #Bergwijn

Socials

Het waren korte nachten voor de aanvoerder van Ajax, na de geboorte van het nieuwste lid van de Bergwijn-familie. "Ik moet weer luiers gaan verschonen en alles begint weer opnieuw", doelt hij op zijn eerdere kinderen. "Het is weer een jongetje, dus ik heb een heel elftal binnenkort", lacht Bergwijn. 

Week voor FC Twente
Het was een lastige week na het verlies in de Kuip. Na afloop van de wedstrijd zei Bergwijn niet veel in de kleedkamer. "Ik denk dat iedereen beter zijn mond kon houden en zichzelf moest schamen. Dat hebben we dan ook allemaal gedaan." 

Bij aankomst op de ArenA stond een aantal supporters de bus op te wachten om hun onvrede te tonen. "We zijn met ze in gesprek gegaan. Het was ook meer dan terecht dat ze daar stonden, ik had het denk ik zelf ook gedaan. Ze hebben hun emotie getoond en gezegd wat ze verwachten." Bergwijn benadrukt hoe belangrijk de fans zijn voor de selectie. "We hebben ze nodig, zonder hen zijn we nergens. Het hele seizoen staan ze al achter ons en nu nog steeds, dus we zijn blij dat we het tegen FC Twente een beetje recht hebben kunnen zetten."

Overwinning
Na enige tijd zonder overwinning in de eigen Johan Cruijff ArenA, lukte het tegen de nummer drie van de Eredivisie wel om de drie punten in Amsterdam te houden. "De eerste helft was niet best. Je ziet in de tweede helft, nadat we het iets anders hadden neergezet, dat we met veel meer energie en druk vooruit speelden. In de rust hebben we tegen elkaar gezegd dat het zo niet verder kon. We moesten de supporters iets geven. Iedereen is vervolgens met die instelling en mentaliteit de tweede helft ingegaan. De fans merkte dat we agressiever waren, waardoor zij er ook meer achter gingen staan."

Doelpunten
De gelijkmaker aan Amsterdamse kant werd gemaakt door Brian Brobbey, die na zijn blessure weer voor het eerst aan de aftrap stond. "Ik ben blij voor hem dat hij de bal nu eindelijk binnen knikt met zijn hoofd. Hij deed het fantastisch. Brian is niet te stoppen als zijn lichaam ertussen zit, dus je kunt hem altijd inspelen. Daarnaast is hij snel en maakt hij ondertussen zijn goals. Hij is ook een vriend van me buiten het veld. Hij heeft de kleine nog niet gezien, maar ik heb wel een cadeautje ontvangen tijdens de babyshower. Andere jongens waren er ook en ze kwamen allemaal met een mooi cadeautje."

De aanvoerder was ook trefzeker. De nummer zeven schoot Ajax vanaf de penaltystip op voorsprong. "Op zo'n moment is het gewoon rustig blijven, kijken wat de keeper doet en binnen schieten. Ik ken Lars Unnerstall een beetje en ik wist eigenlijk al dat hij de andere hoek in zou gaan. Normaal schiet ik altijd in de andere hoek, dus deze was misschien iets meer blind."

Na de goal sprong Bergwijn over de boarding om zijn doelpunt te vieren met de fans. "Het was de emotie die eruit kwam, dus ik dacht ik doe het gewoon. Ik denk dat veel mensen niet in ons geloofde, dan is het extra lekker dat je deze wedstrijd wint."

Competitieslot
Met nog vier wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, komt het einde van het seizoen er langzaam aan. "Ik leef van wedstrijd tot wedstrijd en we moeten gewoon alles winnen. Daarna zien we wel waar we staan. De energie van de tweede helft tegen FC Twente moeten we de hele wedstrijd tonen. Dan weet ik zeker dat we alles kunnen winnen", besluit Bergwijn.

Gerelateerde artikelen

Bergwijn1920 2

Highlights Ajax – FC Twente l Karakter getoond

Ajax heeft zondag een belangrijke zege in de strijd om de vijfde plek geboekt. De Ajacieden van John van 't Schip kwamen ondanks een achterstand halverwege winnend uit de strijd tegen FC Twente. Brian Brobbey kopte na 59 minuten de gelijkmaker binnen, waarna Steven Bergwijn in de 81e minuut de winnende maakte uit een strafschop: 2-1.

Tags

  • #AJATWE

Socials

Blind Juventus 1920

On This Day | Amsterdamse bravoure in Turijn

Ajax beleefde op 16 april 2019, exact vijf jaar geleden, een gedenkwaardige avond in Turijn. In de kwartfinale van de UEFA Champions League namen de Amsterdammers het op tegen grootmacht Juventus. Na het 1-1-gelijkspel in de heenwedstrijd in de Johan Cruijff ArenA, zegevierde de ploeg van Erik ten Hag in Italië met 1-2. Dankzij doelpunten van Donny van de Beek en Matthijs de Ligt verzekerde Ajax zich van een plek in de halve finale van het prestigieuze clubtoernooi in het seizoen 2018/2019.

Tags

  • #OnThisDay

Socials