Bergwijn: 'De trainer eist dat er plezier en beleving is'

Ajax heeft onder hoofdcoach John van 't Schip twee wedstrijden op rij gewonnen. Volgens aanvoerder Steven Bergwijn waren de zeges op FC Volendam en sc Heerenveen van essentieel belang voor de teamspirit. "Ik denk dat het vertrouwen bij iedereen langzaam terugkomt."

Tags

  • #Bergwijn

Socials

"Waar we nu staan is natuurlijk niet waar Ajax hoort te staan en dit had denk ook niemand verwacht. Dus het is tot nu toe wel een lastig seizoen", blikt Bergwijn terug op de eerste maanden. "Het is heel frustrerend, omdat ik weet wat we kunnen. Ik denk dat we ook gewoon een goede selectie hebben, maar het is jammer dat het er in de wedstrijden dan niet altijd uitkomt."

Overwinningen
Ajax won verleden week twee competitieduels in de eigen Johan Cruijff ArenA. Dit deed de aanvoerder en zijn ploeggenoten goed. "Winnen is altijd lekker natuurlijk en dat geeft ook een goed gevoel. De overwinningen geven het team een boost en extra zelfvertrouwen", aldus Bergwijn.

De nieuwe trainer Van 't Schip zorgt volgens Bergwijn voor een frisse wind binnen de ploeg. "Hij maakt iedereen belangrijk. Niet alleen de eerste elf, maar gewoon de hele selectie", vertelt de aanvoerder, die in zijn rol extra belangrijk wil zijn voor de ploeg. "De trainer vertelde me dat ik gewoon mijn voeten moet laten spreken. Hij weet dat ik geen prater ben." 

Brighton-thuis
Ajax wacht donderdag een nieuwe krachtmeting tegen Brighton & Hove Albion. Bergwijn weet hoe belangrijk het is dat de Europese thuiswedstrijd afgesloten wordt met drie punten. "Deze wedstrijd moet gewonnen worden. Zeker in eigen huis met de fans erachter. In Engeland speelden we heel compact, maar kwamen we bijna niet tot kansen. We moeten donderdag aan de bal beter zijn om tot doelpunten te komen. We moeten gewoon van onze eigen kwaliteiten uitgaan."

Gerelateerde artikelen

Boomenteam1920

Highlights Ajax – sc Heerenveen | Tweede driepunter in vier dagen

Trainer John van ’t Schip heeft met Ajax zondag de tweede thuiszege in vier dagen geboekt. De Amsterdammers wonnen in de Johan Cruijff ArenA met 4-1 van sc Heerenveen. Steven Bergwijn en Brian Brobbey waren in de eerste helft trefzeker, terwijl Chuba Akpom als invaller na rust nog twee keer scoorde.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Brobbey1920

Verslag | Ajax wint opnieuw onder Van 't Schip

Ajax heeft de tweede competitiezege op een rij geboekt. In de eigen Johan Cruijff ArenA versloegen de Ajacieden sc Heerenveen met 4-1. Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Chuba Akpom (2) namen de Amsterdamse treffers voor hun rekening.

Tags

  • #AJAHEE

Socials

Bergwijnactie1920

In beeld | Ajax - sc Heerenveen

Ajax heeft zondag de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen met 4-1 gewonnen. Steven Bergwijn, Brian Brobbey en Chuba Akpom (2) waren trefzeker voor de Amsterdammers. In dit artikel vind je alle wedstrijdbeelden terug.

Tags

  • #AJAHEE

Socials