Bergwijn over loting: 'Naar onszelf kijken en goed voorbereiden'

Ajax werd maandag tijdens de loting van de tussenronde in de UEFA Conference League gekoppeld aan Bodø/Glimt. Aanvoerder Steven Bergwijn blikt vooruit op het treffen met de Noren. "Het wordt koud daar heb ik begrepen."

Tags

  • #UECL
  • #Bergwijn

Socials

Bergwijn lacht als hij begint over de temperatuur in Noorwegen. "Het wordt koud daar, begreep ik." De Ajacied denkt bij de tegenstander direct aan de 6-1-zege op AS Roma in 2021. "Die komt het eerste naar boven bij mij. Ik denk dat het een moeilijke tegenstander is en een fysieke en stugge ploeg. We moeten scherp zijn. Het is belangrijk dat we naar onszelf kijken en top zijn. Dan moet het niet uitmaken tegen wie we spelen. We zullen ze goed analyseren en vanuit daar een goed plan maken."

Europa
Bodø/Glimt won in de groepsfase twee keer van Besiktas. "Dat zegt een hoop. Besiktas is een goede ploeg en als je daar twee keer van wint, kun je wel wat." Bergwijn is blij met de overwintering van zijn ploeg in Europa. "Het liefst speelden we na de winterstop in de Europa League. We hebben een jonge groep met veel talent en het is belangrijk dat we in Europa blijven spelen."

In Noorwegen spelen de Ajacieden in februari op kunstgras. "Het liefst speel je op natuurgras, maar mij maakt het niet heel veel uit. Ik ben opgegroeid met spelen op kunstgras. Hopelijk wordt de ondergrond niet te hard als het koud is. Al spelen we op steen, we moeten laten zien wat we kunnen."

Donderdag
Bergwijn was weer te zien op het trainingsveld. "Het gaat beter. Gelukkig heb ik geen grote schade en kon ik weer een deel meedoen." Donderdag gaat Ajax voor de KNVB Beker op bezoek bij USV Hercules. "Zij zullen er vol op klappen, maar als Ajax zijnde moeten we gewoon doorgaan. Voor hen is dit een grote wedstrijd. We hebben een zwaar jaar achter de rug dus het is belangrijk dat we het goed afsluiten."

Gerelateerde artikelen

Afcajaxloting1920

Ajax in Conference League gekoppeld aan Bodø/Glimt

Ajax speelt in de tussenronde van de UEFA Conference League tegen het Noorse Bodø/Glimt. Dat heeft de loting maandagmiddag uitgewezen in Nyon. Het thuisduel vindt plaats op 15 februari om 21:00 uur en de uitwedstrijd op 22 februari om 18:45 uur. Informatie over de kaartverkoop volgt via officiële kanalen.

Tags

  • #UECL

Socials

Rewind AEK 1920

Rewind | Drie punten en door in Europa

Met drie Amsterdamse doelpunten werd het Griekse AEK Athene donderdag in de Johan Cruijff ArenA met 3-1 verslagen in de laatste groepswedstrijd van de UEFA Europa League. Daardoor is Ajax ook na de winterstop actief in Europa.

Tags

  • #UEL
  • #AJAAEK

Socials

Akpomsprintduel1920

Samenvatting Ajax – PEC Zwolle

Ajax is er niet in geslaagd zijn laatste competitiewedstrijd van 2023 winnend af te sluiten. De Ajacieden leken door twee treffers van Brian Brobbey op weg naar de zege, maar zagen opponent PEC Zwolle in het laatste halfuur toch nog langszij komen: 2-2. Komende donderdag sluit Ajax de eerste seizoenshelft af met een bekerwedstrijd tegen USV Hercules.

Tags

  • #AJAPEC

Socials