Blik op de Toekomst | O18 & O13-1 kampioen

Header O13 1280
Header O13 1280

Een zaterdag met drie kampioenswedstrijden. De O16 begon als eerste, maar ging ruim ten onder tegen Vitesse. De O18 en O13-1 zegevierden wel en kroonden zich tot (voorjaars-)kampioen. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

De zaterdag werd geopend met twee vriendschappelijke wedstrijden van Ajax O12. Er werd twee keer gewonnen: met 5-4 van Vitesse '22 en met 6-2 van Sportlust '46.

O16 onderuit
Om 11:30 uur werd er in Arnhem afgetrapt door Ajax O16. In een rechtstreeks duel met Vitesse stond het landelijk kampioenschap op het spel. De Ajacieden kwamen vroeg op achterstand op Papendal. Na drie minuten kwam de thuisploeg via Luc Nieuwenhuijs op 1-0. Na achttien minuten was het opnieuw raak. Vitesse-middenvelder Joël van den Berg werd niet aangevallen en schoof vanaf de rand van de zestien de 2-0 binnen.

Met het inbrengen van spits Miguel Joao da Silva na de tweede treffer van Vitesse verscheen Ajax vaker voor het vijandelijke doel. De invaller roerde zich direct en was twee keer dicht bij de aansluitingstreffer, maar beide schoten vonden geen doel. Het doelpunt viel aan de andere kant na een fout in de opbouw van Ajax. Opnieuw was Nieuwenhuijs trefzeker: 3-0.

Vitesse maakte in minuut vijftig nummer vier via een goede kopgoal. Het antwoord van Ajax kwam dit keer wel. Direct vanaf de aftrap belandde de bal bij Juwensley Onstein. De linkervleugel verdediger omspeelde de keeper en schoof de bal in het lege doel: 4-1. Een comeback zat er niet in, want Vitesse was enorm productief op het eigen sportcomplex. Ook de volgende mogelijkheid ging erin waardoor Ajax weer tegen een marge van vier keek. Daar bleef het bij waardoor de ploeg van Dennis van den IJssel met 5-1 verloor en het landelijk kampioenschap misgreep. Woensdag wacht een herkansing tegen Vitesse, dan staat de beker op het spel.

Spektakel bij O18
Om 14:30 uur was het de beurt aan Ajax O18. Met nog één speelronde te gaan in de competitie had de ploeg van Frank Peereboom één punt meer dan achtervolger PSV O18. Op de Toekomst troffen de Ajacieden de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Het werd een thriller.

Ajax kwam twee keer op voorsprong dankzij twee goals van uitblinker David Kalokoh. De gasten kwamen echter ook de tweede keer terug. Het duel leek af te stevenen op 2-2 én een grote Amsterdamse deceptie, maar in de allerlaatste minuut was het Neal Viereck die Ajax naar het voorjaarskampioenschap kopte. De invaller knikte een voorzet van Jan Faberski raak waardoor Ajax om het landelijk kampioenschap strijdt tegen de kampioen van het najaar: PSV. Het duel met de Eindhovenaren wordt afgewerkt op De Herdgang. Na afloop stond de matchwinner met een speciaal gevoel voor de camera.

O13-1 landskampioen
Het slotakkoord kwam uit Eindhoven. Ajax O13-1 moest het feest vorige week uitstellen tegen AZ (3-3) en kreeg op De Herdgang een nieuwe kans. Naaste belager AZ won eerder op de dag van sc Heerenveen waardoor alleen een overwinning volstond voor het kampioenschap. En die kwam er.

Ajax had de overhand en kwam in de zeventiende minuut op voorsprong. Daan Elshout zorgde met een prachtige treffer voor veel euforie in Eindhoven. De Ajacied rende na zijn treffer richting de zijkant waar hij in de armen sprong van enkele fans.

De massaal meegekomen supporters uit Amsterdam zagen vervolgens dat de Ajacieden de wedstrijd in de tweede helft in het slot gooiden. Jaden Soesanna maakte Ajax' tweede. Het leidde tot dolle vreugde bij de spelers. Dankzij de 0-2-zege in Eindhoven mocht Ajax O13-1 na afloop de schaal in ontvangst nemen. Het leverde heerlijke beelden van de jonge Ajacieden.

Alle uitslagen:

SCPB '22 O9 – Ajax O8-1 9-7
Ajax O12
– Vitesse '22 O13 5-4 (V)
Ajax O12 – Sportlust '46 O13 6-2 (V)
Ajax O13-2
– Alphense Boys O13-1 5-3 (V)
PSV O13-1 – Ajax O13-1 0-2
Vitesse O16 – Ajax O16 5-1
Ajax O18
– FC Utrecht O18 3-2

Woensdag 24 mei:
19:30 uur: Vitesse O16 – Ajax O16 (Beker)

Gerelateerde artikelen

VIERECK

Matchwinner Viereck: 'Ik had het in mijn hoofd'

Neal Viereck zorgde met zijn rake kopbal in de absolute slotfase ervoor dat Ajax O18 met 3-2 won van FC Utrecht O18. Dankzij de goal van de verdediger veroverden de Amsterdammers het voorjaarskampioenschap. "Het voelde heel speciaal."

Tags

  • #AjaxO18
  • #Viereck

Socials