Blik op de Toekomst | Ajax O18 en Ajax O16 winnen in Rotterdam

Ajaxo16
Ajaxo16

In het tweede weekend vol competitief jeugdvoetbal speelden negen jeugdteams van Ajax een wedstrijd. Ook het Talententeam van de vrouwen kwam in actie. Ajax O18 en Ajax O16 boekten zeges in Rotterdam.

• #AjaxJeugd

Ajax O18 was te sterk voor Sparta O18. Het seizoen is daarmee goed gestart, aangezien de ploeg van Dave Vos vorige week nog niet in actie kwam.

Sparta kreeg op Het Kasteel - vooral in de eerste helft - de nodige kansen, maar wist die niet te verzilveren. In de slotfase sloeg Jaydon Banel namens Ajax wel toe, door een indraaiende voorzet knap binnen te koppen.

Ook Ajax O16 wist te winnen in Rotterdam. Op bezoek bij Feyenoord werd er met 0-2 gewonnen. Het pleit werd al vroeg beslecht. Don-Angelo Konadu maakte al na negen minuten de 0-1, waarna Skye Vink in de 26e minuut de score verdubbelde.

Ajax Vrouwen Talententeam
Bij het Ajax Vrouwen Talententeam maakte de ervaren Marjolijn van den Bighelaar minuten. In een oefenduel met sc Heerenveen werkte ze aan haar herstel en wist ze bovendien te scoren. De eindstand was 2-2. Het andere Ajax-doelpunt werd gemaakt door Joni Paliama.