Blik op de Toekomst | Tweede plek voor Ajax O16, O12 wint toernooi

Isrelite1920
Isrelite1920

De competities zitten erop en de jeugdteams van Ajax nemen zaterdag en zondag op diverse plekken in Nederland deel aan toernooien. Bekijk in Blik op de Toekomst hoe het de Ajacieden verging tegen binnen- en buitenlandse topteams.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Ajax O16
De O16 van Ajax was zaterdag actief in Zwolle. In de eerste groepswedstrijd werd het Deense AGF Aarhus verslagen met 3-0 dankzij goals van Pharell Nash, Tyrese Teuwsen en Sesynijo Tilborg.

Nash en Teuwsen waren in de tweede wedstrijd opnieuw trefzeker. De aanvallers loodsten de Amsterdammers langs het Franse FC Metz: 2-0.

Ook het derde groepsduel van Ajax O16 werd gewonnen en opnieuw was Nash belangrijk. De aanvaller scoorde tweemaal in de 2-0-zege tegen ISR. In de vierde groepswedstrijd was Borussia Dortmund de tegenstander. Dankzij het enige doelpunt van Hasan Ayyildiz werd opnieuw de nul gehouden en was de vierde overwinning op een rij een feit.

Maximale score en Nash in vorm
Tijdens de laatste groepswedstrijd stond de O16 tegenover Fenerbahçe. Net als de eerste vier wedstrijden kregen de Amsterdammers geen doelpunt tegen en scoorde Ajax minimaal een keer. Dankzij goals van Nash, Ayyildiz en Amin Bouchouari werd het 3-0. Bekijk hieronder de heerlijke doelpunten van de duels met FC Metz, ISR, Borussia Dortmund en Fenerbahçe.

Een dag later waren Benfica en Team Touzani de tegenstander. Ajax O16 leed tegen de Portugezen de eerste nederlaag van het toernooi. Die uitglijder had geen gevolgen. Na een overwinning op Team Touzani, bereikte de ploeg alsnog de halve finale.

In die halve eindstrijd kwam Ajax O16 opnieuw FC Metz tegen. Na de overwinning in de poule, waren de Ajacieden zondag andermaal met 2-0 te sterk: Ayyildiz en Isaac Compaore schoten raak.

In die finale speelden de talenten tegen AZ. In de competitie wonnen beide elftallen één keer tegen elkaar. En ook nu waren de twee clubs aan elkaar gewaagd. De wedstrijd eindigde in 1-1 en moest beslist worden via strafschoppen. De Alkmaarders namen de penalty's net iets beter.

Na afloop van het toernooi werd Ayyildiz nog verkozen tot beste speler van het toernooi.

Uitslagen Ajax O16:
Zaterdag:
AFG Aarhus – Ajax O16 0-3
Ajax O16 – FC Metz 2-0
Ajax O16 – ISR 2-0
Ajax O16 – Borussia Dortmund 1-0
Fenerbahçe – Ajax O16 0-3

Zondag:

Ajax O16 - Benfica 0-2
Ajax O16 - Team Touzani 2-0
FC Metz - Ajax O16 0-2
Ajax O16 - AZ 1-1 (AZ w.n.s.)

Ajax O15
Het Marveld toernooi van de O15 in Groenlo begon vrijdag al met wedstrijden tegen FC Twente/Heracles (0-0) en FC Nordsjælland: 2-0-winst. Zaterdag ging de poulefase door en troffen de Amsterdammers enkele fraaie tegenstanders. Het openingsduel op dag twee met Palmeiras ging verloren: 0-3. De daaropvolgende wedstrijden werden wel gewonnen.

Het Nederlandse onderonsje tegen de leeftijdsgenoten van PSV werd een spannend duel waarin de Amsterdammers uiteindelijk aan het langste eind trokken. Door goals van Nafairon Landvreugd en Xander Newstead werd het 2-1 voor Ajax.

In het laatste groepsduel was Paris Saint-Germain de tegenstander. Na een 1-1-ruststand trokken de Amsterdammers ook dit duel over de streep. Ajax won met 2-1 dankzij goals van Jeshurun Simeon en de Tim de Koning. De O15 eindigde op plek twee en speelt zondag in de halve finale tegen FC Barcelona.

Het toernooi eindigde enigszins in mineur voor de Ajacieden. Na een nederlaag tegen FC Barcelona (1-0), bleek ook het Belgische KRC Genk te sterk: 2-0. Ajax O15 eindigde daarom op de vierde plek.

Uitslagen Ajax O15:
Zaterdag:
FC Twente/Heracles – Ajax O15 0-0
Ajax O15 – FC Nordsjælland 2-0
Palmeiras – Ajax O15 3-0
PSV – Ajax O15 1-2
Ajax O15 – Paris Saint-Germain 2-1

Zondag:
FC Barcelona - Ajax O15 1-0
KRC Genk - Ajax O15 2-0

Ajax O12
Ajax O12 speelde het International Talent Tournament in Soest. De Ajacieden troffen zaterdag in poule B Honveld Boedapest (3-0-winst), KRC Genk (4-0-winst) en FC Utrecht: 2-4-verlies. 

Een dag later rekende Ajax O12 eerst af met het Belgische Club Brugge: 4-1. Na een 1-0-overwinning op AZ volgde in de middag de finale van het toernooi tegen PSV. Na een 2-1-overwinning op de Eindhovenaren nam Ajax O12 de beker trots in ontvangst.

Uitslagen Ajax O12:
Zaterdag:
Ajax O12 – Honveld Boedapest 3-0
Ajax O12 – KRC Genk 4-0
Ajax O12 – FC Utrecht 2-4

Zondag:
Club Brugge - Ajax O12 1-4
AZ - Ajax O12 0-1
Ajax O12
- PSV 2-1

Ajax O11

De Ajax O11 reisde af naar Noord-Limburg voor de Jorrit Hendrix Cup: een toernooi waar negen tegen negen wordt gespeeld op een groter veld dan normaal. De Amsterdammers openden zaterdag met een 4-0-zege op Aberdeen en kwamen vervolgens in het duel met KRC Genk niet verder dan 1-1. In de derde groepswedstrijd stond de mini-Klassieker op het programma. De Rotterdammers hadden het betere van het spel en wonnen met 3-0.

De laatste groepswedstrijd was tegen het regioteam, bestaande uit jongens die een jaar ouder zijn. De Ajacieden speelden beter dan de vorige pot en kwamen snel op voorsprong via Stan Smit. Via doelpunten van opnieuw Smit (2), Isa Benyahia, J'chemaro Severin en Ole-Mats van 't Pad Bosch werd het 6-1. Vooral de goal van aanvoerder Benyahia, onderstaand te zien op X, was prachtig. 

Een dag later bleek AZ te sterk voor de jonge Ajacieden. Het werd 1-0 voor de concurrent uit Alkmaar. Na een 4-0-overwinning op het Duitse Borussia Mönchengladbach volgde nog een wedstrijd om de vijfde en zesde plek. Ajax O11 verloor dat duel met 3-1 van Club Brugge.

Uitslagen Ajax O11:
Zaterdag:
Ajax O11
– Aberdeen 4-0
KRC Genk – Ajax O11 1-1
Ajax O11 – Feyenoord 0-3
Ajax O11 – Regio team 6-1

Zondag:
AZ - Ajax O11 1-0
Ajax O11 -
Borussia Mönchengladbach 4-0
Club Brugge - Ajax O11 3-1

Gerelateerde artikelen

O15header

Blik op de Toekomst | Uitblinker bij O15, beslissingswedstrijd voor O14

De laatste competitieduels van het seizoen stonden deze voetbalzaterdag op het programma voor de Ajax-jeugd. Jeshurun Simeon van Ajax O15 was op de laatste speeldag de absolute uitblinker met zijn zes doelpunten tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

Header Beker Winst 1920

Blik op de Toekomst | O17 wint spectaculaire bekerfinale

Het einde van het seizoen voor de jeugd komt in zicht. Zaterdag stond er voor Ajax O17 nog een beker op het spel. De Amsterdammers wonnen op spectaculaire wijze (6-3) van de leeftijdsgenoten van Den Haag. Bekijk hier hoe dit duel en de rest van de jeugd verliep.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials

O17header

Blik op de Toekomst | Grote thuiszeges voor O17 en O14

Hoewel het een rustige voetbalzaterdag was op sportcomplex de Toekomst, viel er voor verschillende Ajax-talenten genoeg te juichen. Zo boekten onder meer Ajax O17 en O14 ruime overwinningen op respectievelijk PEC Zwolle en Borussia Mönchengladbach. Bekijk hoe het de Ajacieden verging in Blik op de Toekomst.

Tags

  • #AjaxJeugd

Socials